Emeklilikte yaşa takılanlar Çerkezköy'de bir araya geldi

Emekli olmak için yaş engeline takılan vatandaşlar, Emeklikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  (EYT) tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Çerkezköy İşçi ve

Çerkezköy 24.12.2018 13:39:00 0
Emeklilikte yaşa takılanlar Çerkezköy

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği hakkında da katılımcıları bilgilendiren Öncü, “8 Eylül 1999 yılında çıkarılan 4447 Sayılı yasanın, aleyhte geriye doğru işletilmesi sonucu elimizden alınan haklarımızı istemekteyiz. Bizler kanunun aleyhte geriye işletilmesi ile mağdur olan kesimiz. Ayrıca aylık bağlama  oranlarının da düşürülmesi ile mağduriyetimiz oldukça artmıştır. Derneğimizin sosyal güvenlik uzmanları ile yaptığı bir dize çalışmalarda bir milyonun üzerinde emeklilikte yaşa takılanlar olduğu ve bunların  hemen emekli olabileceklerinin sayısının ise 150- 200 bin kişi  dolayında olduğu tespit edilmiştir. 30-35 yıl çalışıp pirim ödeyen bizlerin maliyeti istendiği takdirde karşılanmayacak kadar değildir. Tüm mağdur  arkadaşlarımızı yasaların bize  tanıdığı haklar dahilinde kendi davamıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bu davada bizler haklıyız. Devletimiz de milletinin hakkını verecektir inancı içindeyiz” dedi.

 

 

EYT ŞUBE VEYA TEMSİLCİLİK KURMA ÇALIŞMALARI  YAPILACAK

 

 

Trakya Bölgesi'nde yaptıkları araştırmalara göre emeklilikte yaşa takılanların sayısının en çok olduğu yer olarak Çerkezköy’ün ilk sırada, Çorlu’nun da ikinci ve Kapaklı’nın da üçüncü sırada çıktığını belirtildi. Çerkezköy ve bölgede daha örgütlü mücadele edilmesi için Çorlu ve Çerkezköy olmak üzere Trakya'nın bazı yerleşim yerlerine EYT şubesi ya da temsilciliği kurulması için   emeklilikte yaşa takılanların bulundukları yerlerde çalışma başlatması gerektiği de ifade edildi. Emeklilikte yaşa takılan yaklaşık 100 katılımcı da haklarının verilmesi için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini Çerkezköy’de kısa süre içinde de EYT şubesi ya da temsilciliğin kurulması için gereken çalışmayı yapacaklarını belittiler.  

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10