Örgü iplerine kış aylarında talep artıyor

Kış mevsiminde hanımlar evlerinde boş vakitlerini değerlendirmek için el becerilerini dantel ve örgü örerek geçiriyor. Örgü ipi almak isteyen hanımlar tuhafiye mağazalarında alış veriş yapıyor. TÃ

Çerkezköy 24.12.2018 14:27:00 0
Örgü iplerine kış aylarında talep artıyor

Ev hanımlarının kadınların kış aylarında daha yoğun olarak el örgüsü yaptıklarını kaydeden tuhafiyeciler bu güzel geleneği sürdürüldüğünü dile getirdi. 

 

ÖRGÜ İPLERİ İLE YAPILAN GİYSİLER DAHA SAĞLIKLI

 

Çerkezköy Çağdaş Tuhafiye işletme yetkilisi Çağdağ Arıç,  örgü ipi ile yapılan giysilerin daha sağlıklı olduğunu ve kışın soğuk havalarda da daha sıcak tuttuğunu belirterek,“ Örgü ipleri ile yapılan giysilerin günümüzde hala gözde  olmasının başlıca nedeni hem daha sağlıklı hem de  soğuk havalarda daha sıcak tutmasıdır. Örgü ipi ile giysi yapanlar,el örgü ipi üretimi yapan çeşitli firma markanın kendine öz  farklı yapı ve  renklerini yapacakları el işlerine göre tercih ediyorlar. El örgü ipleri yün gibi türlerin yanı sıra doğal içerikli, klasik, fantezi, simli, pullu ya da kumaş cinsinden ipler gibi  çok sayıda çeşitleri bulunuyor  ve bunlar vatandaşların beğenisine sunuluyor. Son yıllarda  örgü ipi ile yapılan çeşitli bileklikler, makrome ipi ile ortaya çıkan ilginç çantalar ve kağıt ipten yapılan bardak altlıkları gibi çok ürün bulunuyor. Örgü iplerinin içerisinde barındırdığı pamuksu doku ile de içeriği ve kalınlığıyla da oldukça gözde olan bebek  ipleri de bebek örgülerinde çok tercih edilen ip çeşidi olmayı sürdürüyor” dedi.

 

SEÇİLEN ÖRGÜ İPİNE ÖRGÜ ŞİŞİ YADA TIĞ DA UYGUN OLMASI LAZIM

 

Çağdaş Arıç, “Örülecek modele göre karar verdikten sonra bu örgüye doğru şiş ya da tığın da seçilmesi çok önemlidir. Seçilecek şiş ya da tığ kullanılacak örgü ipi ile de mutlaka uyumlu olması gerekmektedir. Eğer uyumlu olmaz ise istenilen örgü yapılamaz. Çünkü belirlenen modele ve kullanılacak malzemelere göre yapıldığında istenilen sonuç alınır. Özellikle kış aylarında kadınlar örgü işlerine daha ağırlık veriyor ve kendi el emeği ve göz nuru ile dökerek ördükleri yelek, hırka gibi giysileri gerek kendileri için gerek ev halkı için gerek yakınları için örüyorlar” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10