"Kapaklı'nın adını tüm Türkiye'ye duyuracağız"

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yerli ve Milli" adlı proje, Kapaklı Belediyesi Anaokulu'nda Marmara Bölgesi'nin tanıtılmasıyla devam etti. Marmar

Kapaklı 26.12.2018 16:22:00 0

Kapaklı Belediyesi Anaokulu’nda dün saat 11.00’de gerçekleştirilen ‘Marmara Bölgesi’ programına Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Belediye Başkan aday adayları Akın Yılmaz, Ömer Karadeniz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, hayırsever Serkan Karagöz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

 

 

 “TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ KONUMUNDADIR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Okul Müdürü Sertaç Savran konuşma gerçekleştirdi. Savran“ Ülkemizin kuzey batısında yer alan Marmara Denizi’ni çevreleyen ve hem Avrupa hem de Asya kıtalarında toprağı olan, güzel ilçemiz Kapaklı’nın da içinde yer aldığı Marmara Bölgesi, hemen her konuda Türkiye’nin lokomotifi konumundadır. Marmara Bölgesi, ülkemizde turizm geliri en yüksek olan bölgedir. Sanayisi en gelişmiş, engebenin az ve düzlüklerin fazla olması nedeniyle ekili, dikili alanı en fazla; ülkemizde bor ve tungsten gibi yer altı zenginliklerinin çoğuna sahip olan bölgemizdir” dedi.

 

“ÜLKE NÜFUSUNUN ÜÇTE BİRİNİ BARINDIRMAKTADIR”

 

Şehirleşmenin de en fazla olduğu bölgenin aynı zamanda en fazla göç alan bölge olduğunu kaydeden Savran“ Marmara Bölgesi, her bölgeden aldığı göçler sebebiyle Türkiye’nin özeti gibidir. Bütün ömrünü bu bölgede geçirmiş bir kişinin ‘ Türkiye’nin her yerinden insanlarla tanıştım, komşu oldum’ diyebileceği yegane bölgemizdir. İlçemiz Kapaklı’da bu bağlamda, bulunduğu bölgenin özeliklerini taşımaktadır. Marmara Bölgesi’nin yüzölçümü diğer bölgelerimize nazaran küçük olsa da 25 milyon kişilik nüfusuyla, ülke nüfusunun yaklaşık 3’te birini barındırmaktadır. Bu veriye en çok katkı sağlayan şehri tabi ki; edebiyattan sinemaya, müzikten el sanatlarına birçok sanatçıyı kendisine aşık etmiş olan; bölgemizin, ülkemizin ve hatta dünyanın gözbebeği İstanbul’dur” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Savran“ 1453 yılında Türk yurdu olan, Osmanlı Devleti’nin son başkenti İstanbul gibi, diğer iki başkenti Edirne, Bursa illeri ile Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı Bilecik illeri Marmara Bölgesi’nin illeri arasındadır. Bununla beraber 1915 yılında Türk askerinin destan yazdığı, dünyanın Mustafa Kemal ismiyle tanıştığı zaferimizin şehri Çanakkale’nin de bölgemizde yer aldığını düşünürsek, Marmara Bölgesi’nin tarihimizde önemi de daha iyi anlarız. Başta okul müdür yardımlarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz olmak üzere, Emine Penbeten Adal Anaokulu, Karanfil Anaokulu, Şehit Demet Sezen Anaokulu, Kapaklı Anadolu Lisesi ve eğitim camiası dışından Özcanlar Köfte ile Vize Küçükyaylalılar Derneği’ne desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“GÜZEL İŞLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Yerli ve milli projenin 6’ıncı durağında Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda olduklarını kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “ Marmara Bölgesi içinde bulunduğumuz, yaşadığımız bölge. Yerli ve Milli projemiz Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün proje ekibi tarafından hazırlandı, uygulamaya konuldu. Bugüne kadar da çok güzel bir şekilde sunuldu, anlatıldı gösterildi. Öncelikle ekibime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir proje hazırladık ve Kapaklı ilçemizde Tekirdağ İlimizde çok büyük bir yankı uyandırdı. Göreve başladığımız ilk gün şu mesajı vermiştim; hep birlikte güzel işler yapmaya geldik. Aslında sihirli kalem bu yani bizim ekip olarak çalışmamız gerek, ekip olabilirsek her zorluğun üstesinden gelebiliriz. Sanırım bunu yavaş yavaş başarmaya başladık. Birlik ve beraberliğimiz daim olur inşallah. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz süre içinde başaramayacağımız hiçbir sorunumuz, hiçbir engelimiz kalmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

“BİR NUMARA OLMAK İSTİYORUZ”

 

Danışmaz “  Öncelikle ilçemizde zihniyet değişimin sağlamamız gerekiyor. Yani iş odaklı, çalışma odaklı hareket etmemiz gerekiyor. Kapaklı ilçemizin Tekirdağ İli’nde bir numaralı ilçe olabilmesi için hedefimiz bu bizim vizyonumuz da budur. Her alanda Tekirdağ’ın bir numarası olmamız gerekiyor. En önemli konumuz ise eğitimdir. Gerek yatırımlar, gerek projeler, gerek eğitime desteklerin arttırılması gerekse sosyal sorumluluk alanında yapacağımız çalışmalar hakkında Tekirdağ’ın bir numarası olmasını istiyoruz. Buradan hayırseverlerimize seslenmek istiyorum. Hayırseverlerimizin Kapaklı’ya artık yanaşması gerekiyor. İnşallah sizin sayenizde buna öncü olacaktır diye düşünüyoruz. Çerkezköy’de 14 hayırsever okulumuz var. Kapaklımızda hiç yok. Şimdi sıra Kapaklı’da. İnşallah hayırseverlerinde desteğiyle yatırımların arttırılması, bu sadece okul yaptırılması değil salon yaptırabiliriz, sınıf yaptırabiliriz, okulumuzun bir köşesini yaptırabiliriz, birlikte el ele çalışarak kapaklımızda ki okullarımızın gerek fiziki donatı ihtiyaçlarının karşılanması gerekse eğitim niteliğinin arttırılması için hep birlikte çalışacağız inşallah. Kapaklı hareketli bir ilçe olmakla birlikte yoğun göç alıyor. Öğrenci sayımızda bu paralele olarak artıyor. Dolayısıyla burada durmak yok sürekli çalışmak var. Her ay yeni bir proje ve yeni bir etkinlikle Kapaklı’nın adını tüm Tekirdağ’a hatta tüm Türkiye’ye duyuracağız. Uyguladığımız proje Türkiye de tek sadece Kapaklı ilçemizde var. İnşallah birlikte güzel şeyler yapacağız” dedi.

 

TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

 

Marmara Bölgesi’nin tanıtım videosunun ardından Yanıkağıl Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterimi gerçekleştirildi. Programda öğretmenler ‘Marmara Bölgesi’ne ait türküleri seslendirirken, tüm Türkiye’nin en önemli kültür miraslarından olan Ramazan aylarının vazgeçilmezi Karagöz-Hacivat gölge oyunu da büyük beğeni ile izlendi. Programın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerken, okul yönetimi tarafından okulun yemekhanesinde katılımcılara Marmara Bölgesi’nin yöresel yemekleri ikram edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10