Milli Şair Mehmet Akif anıldı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 82'inci yıl dönümünde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal MarşÄ?

Çerkezköy 27.12.2018 16:40:00 0
Milli Şair Mehmet Akif anıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, milli mücadele ruhuna ömrünü adayan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 82'nci yılında düzenlediği program ile andı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde dün saat 11.00’de gerçekleştirilen programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“VİCDANLARIN SESİ OLMUŞTUR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman yaptı. Karaman, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu kaydetti. Kahraman “ Fikir, sanat ve kültür hayatımızın sembol şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif, dün olduğu gibi günümüzde de büyük bir ilgiye, engin bir sevgiye mazhar olmaya devam etmektedir. Yaşadığı dönemde bu aziz vatanın içinde bulunduğu durumu. Çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, İstiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamıştır. İstiklal marşıyla da milletimizin, karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde ifade ederek vicdanların sesi olmuştur” dedi.

 

“BÜYÜKLÜĞÜNÜ DİLE GETİRMİŞTİR”

 

Milli mücadeleyi destanlaştıran, aziz milletin değerlerini en veciz biçimde özetleyen İstiklal Marşının, ay yıldızlı bayrağımızla birlikte, milletimizin en önemli müştereklerinden birisi olduğunu kaydeden Karaman “ Öyle ki Akif, İstiklal marşını Safahat’a almayarak millete armağan etmiş, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken de İstiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, bizlere bıraktığı eserleriyle, fikirleriyle, bugünlerimizi aydınlatmaya, hepimize ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bugün bizler Mehmet Akif’in ışığından ve düşüncelerinden feyz alarak, onun ideallerini, davasını ve İstiklal marşı ruhunu gençlerimize aşılamanın, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanın önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz. Mehmet Akif’in mütevazi hayatı, mücadelesi, şahsiyeti, asil duruşu, ortaya koyduğu gençlik modeliyle yeni nesiller için bu konuda emsalsiz bir örnek teşkil etmiştir. Akif’in mirası olan İstiklal Marşı, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mutabakatı karşılayacak genişlikte, kapsayıcılıktadır. Gençlerimizin Safahat’ı okumaları, o ruhu, o inancı taşımaları, Akif’in özlemini duyduğu Asım’ın neslinin hayat bulmasına vesile olacaktır. Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hürmet, rahmet ve şükranla yad ediyor ve sahneyi de Asım’ın nesline bırakıyorum” diye konuştu.

 

TAM NOT ALDI

 

Okul Müdürü Fahrettin Karaman’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘Mehmet Akif Dönüyor’ tiyatrosu izleyicilerden tam not aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10