İş dünyasının sorunları masaya yatırıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısına katıldı. İzzet Vol

Çorlu 28.12.2018 11:23:00 0
İş dünyasının sorunları masaya yatırıldı

Son dönemde iş dünyasının üzerindeki yükleri azaltan, önünü açan kararlar alındığını söyleyen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." dedi.

 

ÖNEMLİ DÖNÜŞÜMLER GERÇEKLEŞTİ

 

Elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya koyacaklarını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan;  "Artık firmalarımız çek ve bonoyu elektronik ortamda sisteme sokabilecek, takip edebilecek. Küresel ekonominin ticaret, teknoloji ve hukuki boyutunda önemli dönüşümler gerçekleşti" ifadesini kullandı.

 

HAYATA GEÇİRDİKLERİ PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Bu dönemde, doğru politikalar geliştirmek, alternatif pazarlara ve yeni nesil teknolojilere odaklanmak zorunda olunduğuna işaret eden Pekcan, dünya üretiminin dijital bir dönüşüm sürecinden geçtiğini, bu dönüşümü kaçırmamak gerektiğini bildirdi. Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak dönemi anlayan yeni politikalar geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. İş dünyası tarafından kendilerine iletilen talepleri dikkatle incelediklerini ve sorunlara hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini vurgulayan Pekcan, sivil toplum kuruluşları ile İstişare Kurulu kurduklarını, göreve geldiği günden bu yana Bakanlığa 903 talep iletildiğini, bunların kendi görev alanıyla ilgili 455 tanesini karşıladıklarını ifade etti. Pekcan, Ticaret Bakanlığının görev alanında yer almayan 342 talebi ise ilgili bakanlıklarla takip ettiklerini dile getirdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10