Halk ve güvenlik toplantısı yapıldı

Çorlu Kaymakamlığı tarafından her ay ayrı bir mahallede düzenlenen Halk ve Güvenlik Toplantısı kapsamında, Aralık ayı toplantısı Yenice Mahallesi'nde yapıldı.  Çorlu Kaymakamı Cafer S

Çorlu 28.12.2018 15:18:00 0
Halk ve güvenlik toplantısı yapıldı

Amaçlarının bu toplantılarda vatandaşların istek, şikayet ve önerilerini doğrudan dinlemek kaydeden Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, vatandaşların talep ve isteklerini başta Mülki İdari Amiri olmak üzere daire amirleri ile temas kurarak iletmelerini, kamu hizmetlerinden en hızlı ve etkin bir biçimde faydalanmalarını, varsa sorunların çözümü noktasında ilgili kurumların gereken hassasiyeti gösterdiğini ve koordineli bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve genel asayişin sağlanması amacıyla; her türlü tedbirin alındığını, halkın var olan şikayet ve sorunlarını mahallinde dinleyerek çözüme kavuşturmak amacıyla toplantı yaptıklarını belirten Kaymakam Sarılı,  anında çözüme kavuşabilecek sorunların anında, sürece bağlı sorunlar varsa onunda süreç içerisinde çözümüne yönelik çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

 

VATANDAŞLAR TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

 

Kaymakam Sarılı’nın konuşmasının ardından  Yenice Mahalle Muhtarı Hasan Sezen mahalle hakkında bilgi verdi. Toplantıda söz alan mahalle sakinleri; “Daha önce belde iken jandarma karakolu vardı. mahalleye dönüştükten sonra jandarma karakolu kaldırıldı. Mevcut binası halihazırda boş bulunan yere tekrar Jandarma Karakolu kurulmasını istiyoruz, yine belde  iken sağlık ocağı vardı. Şimdi ise sağlık evine dönüştürülerek haftada bir gün doktor geliyor. her gün sağlık hizmeti alamıyoruz. bu nedenle tekrar Aile Sağlığı Merkezi kurulmasını istiyoruz dediler. Vatandaşlar ayrıca, evsel atıklarla ilgili belli noktalara çöp bidonu konulmasını, doğalgaz bağlanmasını, ev hanımları için halk eğitim merkezi bünyesinde olmak üzere mahallede çeşitli kurslar açılmasını talep etti. 

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10