Tarımsal faaliyetlerin önündeki engeller masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalkınma Vakfı işbirliği ile Trakya Bölgesi'nde kırsal kalkınmayı konu alan Sivil Kırsal Kalkınma Platformu Trakya Bölge Çalıştayı düzenledi. Süleym

Tekirdağ 30.12.2018 15:48:00 0
Tarımsal faaliyetlerin önündeki engeller masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalkınma Vakfı işbirliği ile Trakya Bölgesi'nde kırsal kalkınmayı konu alan Sivil Kırsal Kalkınma Platformu Trakya Bölge Çalıştayı düzenledi.

 

TECRÜBELER PAYLAŞILDI

 

Trakya Bölge Çalıştayı'nın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan yaptı. Trakya Bölgesi'nde tarımı daha iyi hale getirmek için farklı kurum ve kuruluşların gayretlerinin olduğunu belirten Aslan, "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz 2014 yılından bu yana Başkanımız Kadir Albayrak'ın desteği ve öncülüğünde kırsal kalkınma alanında önemli çalışma ve projelere imza attık. Bize, Türkiye Kalkınma Vakfı tarafından bölgemizde kırsal kalkınma alanında uğraş veren kurumların bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacağı bir çalıştay düzenleme teklifi geldiğinde de bu teklifi büyük bir memnuniyetle kabul ettik. Ben, Sivil Kırsal Kalkınma Platformu Trakya Bölge Çalıştayı'nın tüm katılımcılar açısından verimli geçmesini temenni ediyor, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum," dedi.

 

BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMINDA BULUNULDU

 

Trakya Bölgesi'nde kırsal kalkınma platformunun kuruluşuna yönelik tartışmaların da yürütüldüğü çalıştayda, Trakya Bölgesi'nde yürütülen tarımsal faaliyetlerin önündeki engeller, bu faaliyetlere yönelik sorunlar ve çözüm yolları, tarımsal kalkınma sürecinin hızlandırılması konularında katılımcı kurumlar tarafından bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Süleymanpaşa Ramada Otel'de düzenlenen çalıştaya kırsal turizm, kırsal çevre koruma ve geliştirme, kültür, kadın, gençlik vb. alanlarda Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da faaliyet gösteren Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO), Tekirdağ Tarım Kooperatifi Birliği, TÜRSAB Trakya, Kırklareli Kent Konseyi ve Süleymanpaşa Ziraat Odası gibi dernek, vakıf, kooperatif, çiftçi örgütleri, kırsal girişimciler katıldı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10