Buzağı desteklemeleri ödenmeye başlıyor

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Durgun, 2017 yılına ait buzağı desteklemelerinin bakanlık tarafından Ocak ayının ilk haftasından itibaren yeti?

Çerkezköy 30.12.2018 16:56:00 0
Buzağı desteklemeleri ödenmeye başlıyor

Tekirdağ genelinde bin 500 üyeye 2017 yılında, 9 milyon TL buzağı desteğinin bakanlık tarafından ödendiğini kaydeden Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, “Bunun 2 milyon TL’lik kısmı birliğimiz üyesi olduklarından dolayı hak ettikleri soy kütüğü farkıdır. Yani birliğimizin yapmış olduğu soy kütüğü çalışmaları ve kayıtları sebebiyle üyelerimiz bu farkı almaya hak kazandı” dedi.  

 

ÜYELERİMİZ 6 MİLYON ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ ALMAYA HAK KAZANDI

 

2017 yılında Tekirdağ genelindeki üye işletmeleri, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ait süt analiz laboratuarında yapmış olduğu süt analizleri sebebiyle 1 milyon TL ıslah amaçlı çiğ süt analiz desteği almaya hak kazandığını kaydeden Başkan Durgun, “Üyelerimiz 2017 yılında birlik üyesi olduklarından dolayı, birliğimizin yapmış olduğu faaliyet ve çalışmalar neticesinde süt analiz desteği ve soy kütüğü buzağı desteği farkı olarak toplamda 3 milyon TL daha fazla devlet desteği almaya hak kazandı.  2017 yılında üyelerimiz ortalama 6 milyon çiğ süt desteklemesi almaya hak kazandı” dedi.

 

“ÜYELERİMİZİN BİZE VERDİĞİ DESTEK İLE BUNU BAŞARACAĞIZ”

 

Hedeflerinin hizmetleri ve yarattıkları devlet destekleme farklarını arttırarak devam ettirmek olduğunu kaydeden Başkan Durgun; “Birlik olarak İlimiz hayvancılığına ve üyelerimize daha fazla katkı sağlamayı kendimize görev edinmiş bulunmaktayız. Üyelerimizin bize verdiği destek ve onlardan aldığımız güç ile bunu başaracağız” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10