Çerkezköylülerin 2019'dan beklentileri

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de yeni yıl hazırlıkları sürüyor. Yeni yıla girmemize sayılı saatler kala Çerkezköy halkına yeni yıl ile ilgili beklentilerini sorduk. İş y

30.12.2018 17:57:00 0
Çerkezköylülerin 2019

Çerkezköylü vatandaşlar 2018 yılında yaşanan olumsuzlukların 2019 yılında geride kalmasını ve yeni yıl da sorun yaşamamasını dilerken, komşu ülkelerde yaşanan şiddet ve çatışma ortamının da artık bitmesi temennisinde bulundular. Vatandaşlar ülkede yaşanan siyasi gerginliklerin ve ekonomik sıkıntıların da son bulmasını, yeni yıla daha mutlu girmek istediklerini söyledi.  

 

ÇERKEZKÖYLÜLERİN YENİ YILDA BEKLENTİLERİ ŞÖYLE

 

Reform Kaan Halıcılık Sahibi Günay Pehlivan: “ 2018 yılı beklentilerimize gerekli şekilde cevap vermedi. Her iş kolundaki esnaflar gibi bizim de beklentimiz öncelikle siyasi ve ekonomik sıkıntıların yaşanmadığı  tüm ülke insanımızın birbirbirini daha da  kucakladığı huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yıl olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

 Çerkezköy Ziraat Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak: “Öncelikle huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yıl temenni ederken, çiftçilerimizin de ekonomik durumlarının daha iyi olduğu, 2018 yılında yaşanan sıkıntıların yaşanmamasını, her kesim insanımızın  ve çiftçimizin gerçekten alın terinin alacağı   bir yıl olmasını temenni ediyor ve çiftçilerimize  bol ürünlü ve bereketli sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi.

 

Uğur Market Sahibi  Hatice Korkmaz: “ 2019 yılının 2018 yılından daha iyi geçmesini  diliyorum. Yeni 2019 yılının herkesim insanımızın beklentilerine cevap vereceği  yüzlerinin güleceği yıl olması temennisiyle, herkesim insanımıza sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum” diye konuştu.

 

Cemil Ergin(emekli): “ 2018 yılında insanlarımızın yaşadığı sıkıntıların 2019 yılında yaşamadığı bir yıl olmasını istiyorum. Devlet büyüklerimizden istediğim yeni yılda biz emekliler olmak üzere her kesim çalışanların ekonomik durumlarının biraz daha iyileştirilme yapılması, yaşa takılanlara da yeni düzenlemeler yapılarak emekli olmaları sağlanmasıdır. Ülkede artık siyasi gerginliklerin son bulduğu ve her kesim insanımızın daha huzurlu ve sağlıklı mutlu olduğu yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Meydan Taksi Durağı şoförleri,  Hasan Güler, Naci Gençtürk, Hasan Taşkın ve Özcan Sargın: “2018 yılında  her kesim gibi biz taksiciler de bir takım sıkıntılar yaşadık.Yaşanan sıkıntıların yeni 2019 yılında hiç  yaşanmaması en büyük temennimiz piyasalar canlansın. İnsanlarımızın ekonomik sorun yaşamadığı ve her kesimin insanımızın huzur ortamında sağlıklı ve mutlu yaşayacakları bir yıl diliyoruz” dediler.

 

Kasırga Çay Ocağı Sahibi Kamil Kasırga; “ Her yılda  her kesim insanların beklentileri üç aşağı beş yukarı  hemen hemen aynı. Ancak her yeni yılda insanlarımızın çeşitli  beklenti içinde olduklarını görüyoruz. Onların bu beklentileri doğrultusunda bir yıl geçiren bir elin parmağını geçmez. Her şeyden önce insanların ekonomik sıkıntı çekmedikleri siyasi kavgalarında yaşanmadığı sağlıklı huzurlu ve her kesim insanımızın daha mutlu olduğu bir yıl diliyorum” dedi.

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak. “2019’un emekçi kardeşlerimizin  ve tüm çalışan kesimin alın terini kesintisiz aldığı, ekonomik sıkıntı yaşamadığı  her kesim insanımızın ve sendika üyelerimizin daha da birlik ve beraberlik içinde huzur içinde sağlıklı ve mutlu yaşadığı, beklentilerine cevap verecek yıl olmasını  temenni ediyorum” dedi.

 

Moda Erkek Kuaförü Hasan Kor: “ Her yeni yılın hep iyi geçmesini insanlarımızın sıkıntı çekmemesini diliyoruz. Tüm vatandaşlarımız gibi ben de 2019  yılın da ülkemizde siyasi kavgaların olmadığı, ekonomik sıkıntının yaşanmadığı insanlarımızın daha da huzurlu, sağlıklı ve mutlu yaşayacağı yıl olmasını temenni ediyor, ayrıca halkımızın beklentilerine cevap verecek  yıl olması dileğimle vatandaşlarımıza iyi yıllar diliyorum” dedi.

 

 

Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat: “ Her kesim insanımız gibi  taşıyıcılar olarak yeni yıl da  bizlerinde bir takım beklentileri oluyor. Ancak beklentilerimiz doğrultusunda belki  fazla iyi geçmiyor. Ama günün koşullarına göre hareket etmeye çalışıyoruz. İşsiz de kalmadık ama piyasalar  geçen yıla göre durgun geçti. Piyasaların canlanması için vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarının çözümlenmesi gerektiğine inanıyorum. Giderildiğinde piyasalarda hareketlenecek. Herkes ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. 2018 yılı çeşitli sektörlerde dalgalı geçen bir yıl oldu.  Bizce nedeni komşularımızda yaşanan savaşların olmasıdır. Temennimiz 2019 yılı her kesimin beklentilerine cevap verecek ve insanlarımızı ekonomik yönden da oldukça rahatlayacağı huzurlu,sağlıklı ve mutlu bir yıl olması. Vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum” dedi.

 

 

Zümbül Oto Lastik İşletme Sahibi Ali ZÜmbül: “ 2019 yılını 2018 yılından  daha iyi bir yıl olması temennisi ile, her kesim insanlarımızın beklentilerine cevap verecek ekonomik sıkıntı yaşamadıkları huzur içinde ve mutlu yaşayacakları bir yıl dilerim” dedi.

 

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi:Herkesim insanımız gibi pazar esnafımızın da yüzünün güleceği yıl beklentisi içindeyiz.Özellikle  her türlü hava koşullarında  halkımıza özverili şekilde hizmet eden esnafımızın sıkıntı yaşamadığı bir 2019 yılı diliyor,esnaflarımıza ve Çerkezköy halkımıza huzurlu mutlu ve sağlıklı bir yıl temenni ediyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10