Süper Lig'de ilk devrenin 'en'leri 

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in ilk devresi oynanan 13. hafta karşılaşmalarının ardından tamamlandı.

2.01.2019 14:05:00 0
Süper Lig

251 golün atıldığı ilk devrede hafta başına da 19.30 gol ortalaması ile oynandı. Çerkezköy Doğanspor’un ligden çekilmesiyle birlikte 13 takımlı oynanan ligde ilk devreyi ise Saray Belediyespor 31 puanla lider olarak tamamladı. Ligin ilk devresinde Saray Belediyespor 10 galibiyet ile en çok galibiyet alan ekip olurken, sezonun büyük bölümünü lider olarak götüren Kapaklıspor ise son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla ilk devreyi 25 puanla dördüncü sırada tamamladı.

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligin ilk devresini Saray Belediyespor lider olarak tamamladı.

 

İLK DEVRE SONA ERDİ

 

Kapaklıspor, Büyük Yoncalıspor, Malkara 14 Kasımspor, Ergenegücü Ulaşspor, Muratlı Belediyespor, Çorlu Kültürsopr, Marmara Ereğlisi Belediyespor, Saray Belediyespor, Çorluspor, Sağlamtaşspor, 1461 Karadenizspor, 100.Yıl Spor, Kapaklı Sitespor’un  mücadele verdiği Süper Amatör Lig’de hem zirve hem de kıyasıya bir kümede kalma mücadelesi yaşandı. Oynanan 13 haftalık ilk devre maratonunun ardından ilk devreyi Saray Belediyespor 31 puanla lider olarak tamamladı.  Ligin ilk devresini Marmara Ereğlisi Belediyespor ve Çorlu Kültürspor 28 puanla ikinci ve üçüncü sırada tamamlarken, Kapaklıspor ise ilk devreyi 25 puanla dördüncü sırada tamamladı.

 

SİTESPOR 15 PUAN TOPLADI

 

Süper Amatör ligin yeni ekiplerinden 100.Yılspor ilk devre topladığı 25 puanla kendisine beşinci sırada yer bulurken, Ergenegücü Ulaşspor 21 puanla da zirve takibini sürdürdü. İlk devre istediği sonuçları alamayan Sağlamtaşspor 19, Muratlı Belediyespor ve Malkara 14 Kasımspor ise 17’şer puanla sıralanırken, ligin alt sıralarında ise 16 puanla Kapaklı Sitespor, 15 puanla 1461 Karadenizspor, 14 puanla Büyükyoncalıspor ve 7 puanla Çorluspor yer alıyor.

 

EN AZ GALİBİYETİ ÇORLUSPOR ALDI

 

Ligin ilk devresinde Saray Belediyespor on galibiyet ile en çok galibiyet alan ekip olurken, Çorlu Kültürspor 9, Marmarareğlisi Belediyespor, Kapaklıspor, 100.Yılspor ise sekizer galibiyet aldılar. Ergenegücü Ulaşspor’un 7, Sağlamtaşspor’un 6 galibiyet aldığı ligde Muratlı Belediyespor, Malkara 14 Kasımspor ve 1461 Karadenizspor 5’şer galibiyet aldı. Kapaklı Sitespor ile Büyükyoncalıspor dörder galibiyet alırken, ligin en az galibiyetini ise iki galibiyet ile Çorluspor aldı.

 

İKİ EKİP DÖRT BERABERLİK ALDI

 

Oynanan 13 haftalık ilk devrede en çok beraberlik alan ekipler 4’er beraberlikle Marmara Ereğlisi Belediyespor ile Kapaklı Sitespor oldu. Büyükyoncalıspor,Malkara 14 Kasımspor,Muratlı Belediyespor’un ikişer beraberlik aldığı ligde 1461 Karadenizspor ile Ergenegücü Ulaşspor ise beraberlik almayan ekipler oldular.

 

EREĞLİ TEK MAĞLUBİYET ALDI

 

Ligde oynadığı 13 maçın 10’unu kaybeden Çorluspor ligde en fazla mağlubiyet alan ekip olurken, 1461 Karadenizspor ise sekiz mağlubiyet aldı. Malkara 14 Kasımpor, Muratlı Belediyespor, Sağlamtaşspor, Ergenegücü Ulaşspor’un altışar mağlubiyet aldığı ligde Kapaklı Sitespor beş, 100.Yılspor ve Kapaklıspor ise dörder mağlubiyet aldılar. Ligde ilk devreyi 28 puanla ikinci sırada tamamlayan Marmara Ereğlisi Belediyespor ise ilk devre tek mağlubiyet aldı.

 

EN GOLCÜ EKİP SARAY BELEDİYESPOR

 

İlk devrenin en çok gol atan takımı attığı 38 golle Saray Belediyespor oldu. Saray Belediyespor’u 36 golle Çorlu Kültürspor takip ederken, Kapaklıspor 32, Marmara Ereğlisi Belediyespor ise 27 gol attı. Sağlamtaşspor ve 1461 Karadenizspor’un 16 gol attığı ligin en az gol atan takımı ise 9 golle Çorluspor oldu. Kalesinde en çok gol gören ekip Çorluspor ile Kapaklı Sitespor olurken, iki ekipte kalelerinde 33’şer gol gördüler. Ligde Büyükyoncalıspor 28,Sağlamtaşspor ise 24 gol görürken, ligin en az gol yiyen ekipleri Marmara Ereğlisi Belediyespor ile Kapaklıspor oldu. İki ekipte 10’ar gol kalesinde görürken, Saray Belediyespor ise kalesinde 11 gol gördü.Çerkezköy Doğanspor’un sezon başında ligden çekilmesi nedeniyle lig 13 takımla oynanırken, geri kalan 13 takım ise ligden çekilen Çerkezköy Doğansopr karşılaşmalarını 3-0l’lık hükmen galibiyet ile kapattılar. 251 golün atıldığı ligde hafta başına 19.30 gol ortalaması ile oynanırken, ligin ilk devresinde en gollü karşılaşma ise Kapaklı Sitespor ile Çorlu Kültürspor arasında oynandı. 13 golün kaydedildiği karşılaşmayı konuk ekip Çorlu Kültürspor 9-4 kazanmasını bilmişti.

 

10 KARŞILAŞMA BERABERE SONUÇLANDI

 

İlk devre oynanan 78 karşılaşmanın 41’ini ev sahibi ekipler kazanırken, 27 karşılaşmadan ise deplasman takımları galibiyet ile ayrıldı. Ligde 10 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. 10 beraberlik arasında 9 karşılaşma 1-1 sonuçlanırken, bir karşılaşma ise 2-2 sonuçlandı. Hafta başına 19.30 gol ortalamasının yakalandığı 13 haftada en gollü hafta 4’üncü hafta oldu. Ligin dördüncü haftasında rakip fileler 29 kez havalandırılırken, üçüncü ve yedinci haftalarda ise fileler 28’şer kez havalandırıldı. Gol yönünden en kısır geçen hafta ise ligin dokuzuncu haftası oldu. Bu haftada fileler 15 kez havalandırıldı.

 

İKİNCİ DEVRE 20 OCAK’TA BAŞLAYACAK

 

Tekirdağ Süper Amatör Lig üç haftalık aranın ardından 19 Ocak’ta başlayacak. İkinci devrenin ilk hafta maçlarında ise lider Saray Belediyespor evinde takipçisi Çorlu Kültürspor’u konuk edecek. Zirve takibini sürdüren Marmaraereğlisi Belediyespor deplasmanda 100.Yılspor’a konuk olurken, Kapaklıspor ise Kapaklı derbisinde Kapaklı Sitespor ile karşı karşıya gelecek. Ligde ilk üç sırayı hedefleyen Ergenegücü Ulaşspor evinde 1461 Karadenizspor’u konuk ederken, orta sıralarda yer alan Muratlı Belediyespor ile Sağlamtaşspor ise Muratlı’da karşı karşıya gelecekler. Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor evinde Büyükyoncalıspor’u konuk ederken, Malkara 14 Kasımspor ise ligden çekilen Çerkezköy Doğanspor karşılaşmasından 3-0’lık hükmen galibiyet ile ayrılacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10