2019'un ilk toplantısını gerçekleştirdiler

Kapaklı Belediyesi 2019 yılı ilk toplantısını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda dün saat 14.00'da gerçekleştirdi. Denetim komisyonu üyelerinin de seçiminin gerÃ

Kapaklı 2.01.2019 16:15:00 0
2019

Kapaklı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısını dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirirken, toplantıya mazeret bildiren Bakser Öztürk, Bahtiyar Büyükbüce ve Mustafa Serat katılmadı.

 

GÜZEL BİR 2019 YILI DİLİYORUM

 

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirilirken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı kısa bir konuşma yaptı. 2019 yılının ülkemiz ve Kapaklı için hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Mandalı “Hayırlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, hüzünlü günleriyle, tatlı günleriyle, biraz negatif olmak kaydıyla insanları birbiri içerisinde ayrıştıran, dünyada payını alması gereken insan öğesinin payını alamadığı bir 2018 yılını iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. 2019’a merhaba diyoruz. Savaşsız, birbirini seven, ayrıştırmayan, herkesi kucaklayabilecek dünya coğrafyasında 8 milyara yakın dünya nüfusumuzun, beraber bir şekilde nefes alabileceği, beraber bir şekilde yürüyebileceği güzel bir 2019 yılı diliyorum” dedi.

 

VATANDAŞTAN TALEP GELDİ

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından dilekçeler görüşüldü. Pınarça İkiz Göller Mesire Alanı’nda enerji nakil hattının TREDAŞ’a devri için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi dilekçesi gündem maddesi arasına eklenmesi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ İkiz göllere belediye olarak elektrik çektik. O mevkilerde yeni ev yapan vatandaşlarımızdan bizlere talep geldi. Elektrik bizde olduğu için TREDAŞ da bize hattı devretmesini istedi. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine bu maddeyle ilgili karar vereceğiz” dedi.

 

“RED KULLANACAĞIZ”

 

2019 yılının hizmet yılı olması temennisinde bulunan AK Parti Grup Sözcüsü Metin Kanat “ Bu konu bize meclisten önce paylaşılmadığı için gelecek ay gündem maddesi olarak meclise gelmesi için red oyu kullanacağız. İçeriğini bilmediğimiz konuyu komisyonlara gönderemeyiz” diye konuştu. Gündem maddesini komisyona havale edeceklerini kaydeden Başkan Mandalı “ Demokratik anlamda olması için gündem maddesi olarak meclise getirdik” diye konuştu. İlgili dilekçe ise oy çokluğu ile gündem maddesi arasına ilave edildi.

 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

 

Gündemin üçüncü maddesinde denetim komisyonu üyeleri seçimi gerçekleştirildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde CHP’li meclis üyeleri Ender Dubaz 20, Muzaffer Yıldıran 17, İlhan Çetinkaya 15, AK Partili meclis üyeleri Metin Kanat 11, İbrahim Aktürk ise 14 oy aldı. Denetim komisyonu üyelerinin seçiminin ardından 2019 yılı meclis tatil ayının Ağustos olması oy birliği ile kabul edildi.

 

ÜST SINIRDAN VERİLECEK

 

Bahçelievler Mahallesi 1075 ada 5 nolu parsel tamamı 252 metrekare arsada bulunan 2 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi hususu görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede verilecek ücretin üst sınırdan verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddelerinde ise belediye başkan yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin  belirlenmesi konusu görüşüldü. Belediye Başkan maaşının 3’te 2’sinin aşmamak üzere ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.  Bir diğer gündem maddeleri olan Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı, belediye bünyesinde çalışan zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücretleri, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personelin aylık çalışma ücretleri ve tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretleri  belirlendi. Meclis ücretlerin üst sınırdan verilmesini oy birliği ile kabul etti.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Amatör Spor Kulüplerine yardım konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konulu yazı da imar komisyonuna havale edildi. Gündemin on beşinci maddesi olan sanayi alanları 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notu değişikliği konulu yazıda oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Toplantı öncesi gündem maddesi arasına eklenen Pınarça İkiz Göller Mesire Alanı’nda enerji nakil hattının TREDAŞ’a devri için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi konusu AK Partili meclis üyelerinin red oyuna karşına oy çokluğu ile kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

 

 Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini ise 7 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’da ikinci oturumda karara bağlayacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10