Alışverişte sepet kültürü geri dönüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren poşetlerin para ile satılması ile birlikte vatandaşlar alışverişlerde alacakları ürünleri taÅ?

Çerkezköy 2.01.2019 16:29:00 0
Alışverişte sepet kültürü geri dönüyor

Aile fertleriyle birlikte el emeği, göz nuru ile yaptıkları örgü sepetleri önceki gün Vize’den Çerkezköy’e gelerek satışa sunan 60 yaşındaki Fatma Karagil marketlerde poşetlerin paralı olması nedeniyle vatandaşların eskiden olduğu gibi alışveriş için sepeti tercih edeceklerini  söyledi.

 

YAPTIĞIMIZ SEPETLER DAYANIKLI

 

Sepetçilik mesleğinin ata mesleği olduğunu kaydeden Fatma Karagil, şöyle konuştu, “Bizim aile bu sepetçiliği hemen hemen 200 yıla yakın bir zamandan beri bizlere intikal etti. Bizler de bu işi babalarımızdan küçük yaşlarda öğrendik. Ailemizde en küçük çocuğumuz bile bu işi yapıyor. Bu iş bizim ekmek paramız. Son senelerde poşet yaygılaşınca sepetçilik can çekişmeye başladı. Ama şimdi marketlerde poşet paralı olunca halkımız hem daha kullanışlı hem de her zaman kullanabileceği sepeti tercih edeceklerini ve bizimde işlerimizin açılacağını düşünüyoruz.  Yaptığımız sepetler örgü sepet olması ile sağlamlık bakımından da daha iyi ve uzun yıllar kullanılabiliyor. Bizim yaptığımız sepetler  üstelik en az 10 sene garantili sepetler. Herkesin alabileceği şekilde 10-25 TL arasında satıyoruz. Temennimiz bu yok olmaya yüz tutmuş olan sepetçiliğin poşetin paralı olmasıyla birlikte canlılık kazanması” diye konuştu.

 

ALIŞVERİŞTE SEPET KÜLTÜRÜ GERİ DÖNÜYOR

 

Sepetçi Fatma Karagil’den  sepet alan Çerkezköylü İş Adamı Vehbi Demirtaş ve Moda Erkek Kuaförü Hasan Kor da marketlerde poşetin paralı olması nedeniyle vatandaşların önceki yıllarda olduğu gibi file ve sepet ile alışverişe gideceklerini ifade ederek, alışverişlerde sepet kültürünün geri döneceğini ve böylece çevrenin korunmasına da katkı sağlanacağını dile getirdiler.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10