"Çerkezköy'e her yıl en az 3 okul yapılmalı"

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan bugün Çerkezköy'de oda ziyaretlerinde bulundu. yaptığı ziyaretlerde tarım, eğitim ve termik santral konusuna değinerek; "Tekirdağ her yıl yüzde 31 gö

Çerkezköy 4.01.2019 15:50:00 0

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan bugün Çerkezköy’de yaptığı oda ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı’nı, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaretler de Milletvekili Kaplan’a İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Çolak, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve partililer eşlik etti.

 

ÇİFTÇİNİN DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

 

İlk olarak Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret eden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, Oda Başkanı Hasan Toprak’tan çiftçinin durumu ile ilgili bilgi aldı.

 

“ÇİFTÇİNİN DURUMU İYİ DEĞİL”

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Çiftçinin durumu iyileştirilmiyor. Çiftçimiz borçlandırılarak traktör aldırıldı. Ama şimdi işleyecek toprak bulamayan ve ürünün hakkını alamayan çiftçimiz şimdi traktörlerini satıyor. Eskiden çiftçimiz ürettiği üründen elde ettiği gelir ile hem geçimini sağlıyordu hem de evlenme çağına gelmiş çocuklarını harçsız borçsuz evlendiriyordu. Şimdi ise mevcut tarlalarını satarak çocuk evlendirmeye başladı. Dolayısıyla çiftçimizin durumu hiç iyi değil. Önceden bir kilo buğday ile 6 kilo gübre alınıyordu Şimdi ise 6 kilo buğday ile bir kilo gübre alınır hale geldi. Tarım ülkemizin olmazsa olmazıdır. Bu nedenle tarıma gereken destek verilmeli. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı bir sanayi kenti olmaları nedeniyle de bu ilçelerimizde tarım alanları yok denecek kadar azaldı. En azından mevcut tarım alanlarını koruyalım. Tekirdağ il genelinde 350 bin dekar tarım alanı satıldı. Bunun 1200 dekarı ise Çerkezköy’den satıldı. Ama kim aldı bilmiyoruz. İlimizin vekili olarak çiftçimizin durumunun iyileştirilmesi için sizlerden gerekeni yapmanızı istiyoruz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’DA ÇİFTÇİLİK BİTME NOKTASINDA”

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan’da, “Yaşanan ekonomik kriz en çok çiftçimizi perişan etti. Durumu iyi olan çiftçi yok. Çiftçi borçlandırıldı. Çiftçiye traktör aldırdılar az önce sizinde dediğiniz gibi çiftçimiz şimdi aldığı traktörleri bile satamıyor. 16 yıldır bizi bu iktidar yönetiyor. 16 yıl önce kendi kendine yeten ülke idik şimdi değiliz. Çiftçinin durumunun iyileştirmesi yönünde soru önergesi verdim. Ama tatmin edici bir cevap verilmedi. Tekirdağ il genelinde Tarım alanlarının yüzde 82’si sanayi kuruluşları ver yapılaşma ile yok oldu. Dolayısıyla Tekirdağ’da çiftçilik bitme noktasında. Biz gerek ilimizde gerek ülke genelinde tarımın var olması ve çiftçimizin üretim yapması için gereken mücadeleyi veriyoruz.”dedi.İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan’ın ikinci durağı Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ tarafından karşılanan Enez Kaplan, Bozdağ’dan esnafın durumu ile ilgili bilgi aldı.

 

TEKİRDAĞ İL GENELİNDE ESNAF SAYISI EN ÇOK ÇERKEZKÖY’DE ARTIYOR

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ,  “Sanayi kenti olan Çerkezköy, hızlı göç alan ve gelişerek büyüyen bir ilçe olması nedeniyle Tekirdağ il genelinde 11 ilçe içinde en çok esnaf sayısı artan ilçemiz. Bizlerin yaptığı araştırmaya göre Çerkezköy 10 yıl içinde 400 bin nüfuslu bir kent olacak. Dolayısıyla Çerkezköy’ün bu durumu da göz önüne alınarak çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

SEÇİM SONRASI TERMİK YENİDEN GÜNDEME GELEBİLİR

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan da konuşmasında Çerkezköy’ün eğitim durumuna ve termik santralin iptal edilmesi konularına değindi. Kaplan, “Tekirdağ her yıl yüzde 31 göç alıyor. En çok göç alan ilçelerimiz de sırasıyla Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu. Bu ilçelerimizde tekli öğretime geçilecek deniliyor ama okulları hep hayırseverler yapıyor. Devlet yatırımı ile okul yapılmıyor. Özellikle bu ilçemize her yıl en az üç okul yapılmalı ki tekli öğretim yapılsın. Tekirdağ devlet yatırımı bakımından iller sıralamasında 45. sırada ama vergi vermede ise 8. sırada. Hiç idarecilik yapmamış kişiler okullara müdür olarak atanıyor. Eğitim kalitesi düştü. Kısaca ülkemizde eğitim çöktü” dedi.

 

TRAKYA’YA YAPILACAKSA MALKARA’DA KÖMÜR OCAKLARININ OLDUĞU YERE YAPSINLAR

 

Termik santral konusuna da değinen Kaplan; “Termik santral iptal edildi dendi. Ama bunu söyleyen AK Partili üç milletvekili. Ben onlara yapılmaması konusunda yazılı bir karar var mı söz uçar bunu yazılı olması lazım dedim. Sesleri çıkmadı. Dedikleri tek şey biz bunun arkasındayız. Kimi kandırıyorlar? Seçim sonunda yine gündeme geleceğinden endişeliyim. Kırklareli’ye bağlı İnece’ye de bir termik santral yapım kararı var. Orası da tamamen tarım alanı. Bu illa Trakya’ya yapılacaksa Malkara’da kömür ocaklarının olduğu yere yapsınlar” dedi. 

 

“11 İLÇEMİZDE İDDİALIYIZ”

 

Tekirdağ’da ilçelerde ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda da konuşan Kaplan, “Şu anda görüşmeler devam ediyor. Bizim her ihtimale karşı ilçelerde adaylarımız hazır. İttifak olursa yapılacak anlaşmaya göre hareket edilir. Ama benim şahsi görüşüm yapılmaz ise bir 11 ilçemizde de iddialıyız.”dedi. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni de ziyaret eden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, son olarak Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret ederek, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Başkanlığa seçilen Murat Koçak’a hayır olsun dileğinde bulundu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10