Akay, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

31 Mart yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeniden aday gösterilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle sakinleriyle buluşmaya devam ediyor.  Kızılpınar Mahallesi Toska Kahvehanesinde mahalle s

Çerkezköy 7.01.2019 14:02:00 0
Akay, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Yaklaşık 4,5 yıl evvel ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek bir yola çıktığını anımsatan Başkan Akay, belediye kapısından içeri girerken parti rozetini çıkardığını  ve herkesin Belediye Başkanı olacağını söylediğini ifade ederek, görev süresi boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Çerkezköy’ün 81 ilden göç aldığını dile getiren Başkan Akay; “Bu vatandaşlarımızı Çerkezköylülük bilinci ile ortak hemşericilik anlayışında buluşturmaya gayret ettik. Bizler işimiz, aşımız için bu topraklarda buluştuk. Çerkezköylülük bilincini oluşturmak ve kültürümüzü yaşatmak adına hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” şeklinde konuştu.

 

 

PARK VE YEŞİL ALAN DÜZENLEMELERİ YAPILACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallesi’nde 72 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendiğini kaydeden Başkan Akay; Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarının tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarının devam ettiğini belirtti.  Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde 240 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, bundan sonraki süreçte ilçe merkezinde 8 mahallede yapılan park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısının Kızılpınar Mahallesi’nde de yapacaklarını dile getirdi.

 

DAHA FAZLA OKUL YAPILMASI GEREKİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de kapalı pazar yeri kazandırdıklarını kaydeden Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek, Son 2 yılda ilçe kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” dedi.

 

 JANDARMA KARAKOLU TAŞINMALIDIR

 

Başkan Akay, Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerinin Jandarma sahası içinde kaldığını, fakat Jandarma Karakolu Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunduğunu ifade ederek; “ Yaklaşık 3 yıl önce bir öneri sunduk. Kızılpınar Mahallesi’nin polis sahası içine dahil edilmesi gerektiğini ya da ilçe merkezinde bulunan Jandarma karakolunun sorumlu olduğu alana taşınması gerektiğini ifade ettik. Biz bu öneriyi 3 yıl evvel yaptık fakat bir yol kat edemedik. Yaklaşık 4 ay önce Kaymakamımızın da katkılarıyla Kızılpınar Mahallemizde bir Jandarma noktası oluşturduk. Kamera sistemi ve bina ilgili düzenlemeleri Belediye olarak biz gerçekleştirdik. Fakat yetmez. Kızılpınar ya polis sahasına dahil edilmeli, ya da Jandarma Karakolu buraya taşınmalıdır” ifadelerini kullandı.  Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile ilçe merkezi arasında kalan kısmının Karayolları sorumluluğunda olmasına rağmen Çerkezköy Belediyesi olarak ışıklandırdıklarını kaydeden Başkan Akay, İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde atıldığını belirtti. 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10