Muhtarlarımızın çok büyük görevleri var

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün genelgesi gereğince, " Uyuşturucu İle Mücadele" konulu Ocak Ayı Muhtarlar Toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldı

Tekirdağ 8.01.2019 13:20:00 0
Muhtarlarımızın çok büyük görevleri var

Tekirdağ Kültür Merkezinde  yapılan toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’un yanı sıra, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, kurum müdürleri, ilçe jandarma komutanları, ilçe emniyet müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

“BİZLERİN ELİ, KOLU, GÖZÜ, KULAĞI OLUYORLAR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın konuşması ile devam etti.  Muhtarlık müessesinin, Türk idare teşkilatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Yıldırım; “Muhtarlarımız kendi görev alanlarında çok önemli görevler ifa ediyorlar. Bizlerin eli, kolu, gözü, kulağı oluyorlar. Muhtarlarımız bulundukları yerde fakir fukaradan, yaşlıdan, engelliden sorumludur. Bu sorumluluğunuzu bize, ilgili kurum ve kuruluşlara söyleyerek yerine getiriyorsunuz. Biz, sizden bize haber vermenizi bekliyoruz. Bize haber verdiğiniz takdirde kurumlarımız gerekli bütün iş ve işlemleri yaparlar” şeklinde konuştu.

 

“SİZE HER ZAMAN KAPIMIZ, GÖNLÜMÜZ AÇIKTIR”

 

Bugünkü toplantının konusunun bağımlılıkla mücadele olduğunu kaydeden Vali Yıldırım; “Bu konuyla ilgili muhtarlarımızın çok büyük görevleri vardır. Kırsalda, birtakım yerlerde uyuşturucu elde edilen bitkilerin ekimi yapılabiliyor. Eğer bunları görüyor, duyuyorlarsa bize, emniyetimize, jandarmamıza haber vermeleri görevleridir. Bunun dışında bu işin ticaretini yapanlar varsa, bunu bize haber vereceklerdir. Bunların kullanıcıları, bunların aracıları varsa, bize haber vermek mecburiyetindedirler. Mevzuatımızda yazdığı gibi, bulunduğu yerdeki suç unsurunu bildirmek muhtarların görevidir. Onun içindir ki biz de sizden bunları bekliyoruz. Size her zaman kapımız, gönlümüz açıktır” ifadelerine yer verdi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Yeşilay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar açılış ve bilgilendirme sunumu yaptı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emniyet Amiri Mahmut Gülhan’ın “İlimiz Genelinde Uyuşturucu İle Mücadele” konulu sunumunun ardından program ve İl  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hacı Bayram Zengin’in sunumu ile son buldu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10