"Tamamlanmayan yol ölüm saçıyor"

Hayrabolu-Tekirdağ yolunda yaşanan ölümlü kazaları meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, üzerinde sık ve keskin dönüşlerin bulunduğu, buna bağlı olara

Hayrabolu 9.01.2019 13:11:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hayrabolu-Tekirdağ yolunda yaşanan ölümlü kazaları Meclis gündemine taşıdı.

 

YAPIMINDA AYAK SÜRÜLEN YOLDA ÖNLEM ALINMADI

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, üzerinde sık ve keskin dönüşlerin bulunduğu, buna bağlı olarak birçok kör noktanın olduğu 56 kilometrelik Hayrabolu-Tekirdağ yolunda birçok ölümlü kaza meydana geldiğini ifade ederek; “Güzergâh değişikliği 2005 yılından beri yatırım programına alındığı halde yeterli kaynak ayrılmadığından tamamlanma yan yol ölüm saçmaktadır. Yapımında ayak sürülen yolda önlem alınmadığı için 8 Ocak tarihinde de feci bir kaza yaşanmış dördü çocuk sekiz vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” şeklinde konuştu.

 

KAÇ VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ?

 

Verdiği soru önergesinde “2005-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle Hayrabolu-Tekirdağ yolunda kaç kaza meydana gelmiş, söz konusu kazalarda kaç vatandaşımız yaralanmış, kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?” cevap verilmesini isteyen Yüceer; “Yatırım programına alındığı tarihten bu yana Hayrabolu-Tekirdağ yolu için ne kadar harcama yapılmıştır? Söz konusu harcamaların yıllara göre dağılımı nedir? Projenin toplam bedeli ne kadardır? Tamamlanma oranı nedir? Hayrabolu-Tekirdağ yolu için planlanan güzergâh değişikliği projesi için kaç ihale yapılmıştır? Söz konusu ihaleleri hangi firmalar kazanmıştır? İhalelerin bedeli ne kadardır? Projelerin tamamlanma oranı nedir? Söz konusu projelerin tamamlanma tarihi ne zamandır? Halk arasında “ölüm yolu” olarak nitelenen Hayrabolu-Tekirdağ yolunda kazaların önlenmesi için Bakanlığınızca alınan tedbirler nelerdir? sorularını da yöneltti.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10