'Tuzlu Yemek' Çerkezköylülerle buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro etkinlikleri devam ediyor. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde Kadınlara yönelik

Çerkezköy 10.01.2019 14:47:00 0

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde saat 20:00'da kadına yönelik şiddet sorununa farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen tiyatro oyununda, şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatıldı.

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

 

Tülay Can'ın yazıp yönettiği, İlhan Soner Şalap, Demet Ersoy, Güner Allahverdiyeva, İsmail Kızıleşik, Mehtap Orun ve Omid Darvishi oyuncularının yer aldığı Tuzlu Yemek oyununda, şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı, iyi insan olmanın her zaman iyi insan kalmaya yeterli olmayacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatıldı. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde bu konuya farkındalık yaratmak için sahnelenen tiyatro oyununda şiddetin her türünün son bulması gerektiğine dikkat çekildi.

 

“KADIN DAYANIŞMA MERKEZLERİMİZ ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR”

 

Oyunun sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay tarafından çiçek takdim edildi.  yaptığı kısa konuşmada kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Talat Atay; "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi. Kadın Dayanışma Merkezlerinde Uzman Psikolog ve Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından gizlilik prensibiyle ücretsiz olarak danışmanlık hizmetleri verildiğini dile getiren Talat Atay, " Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy'de Kadın Dayanışma Merkezlerimiz ücretsiz hizmet veriyor" dedi. Kadın Dayanışma Merkezleri’nin Aile sorunları, evlilik durumu ve olası sorunlar, aile yaşam döngüsü gibi birçok konuda hizmet verdiğini dile getiren Talat Atay, " Kadın cinayetleri, tecavüzleri her geçen gün biraz daha fazla artıyor. Türk toplumu olarak kadının yeri eski zamanda bence daha önemli ve daha kutsaldı. Bunu modern zamana uygulamamız gerekmektedir. Nitekim fiziksel üstünlük şiddeti doğurmamaktadır. Bir insanın kişisel üstünlüğü karışındaki kişiden fazla olduğunda, işkence, cinayet, tecavüz, zor kullanma yetkisini ona vermez. Bu yüzden şiddete maruz kalıyor ve tanık oluyorsanız sessiz kalmayın" dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10