Kadına yönelik şiddete dikkat çektiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Muratlı Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro etkinlikleri devam ediyor. Muratlı Kültür Merkezi'nde Kadınlara yönelik şiddet soru

Muratlı 11.01.2019 14:28:00 0
Kadına yönelik şiddete dikkat çektiler

Muratlı Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de kadına yönelik şiddet sorununa farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen tiyatro oyununda, şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatıldı.

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDET ANLATILDI

 

Tülay Can'ın yazıp yönettiği, İlhan Soner Şalap, Demet Ersoy, Güner Allahverdiyeva, İsmail Kızıleşik, Mehtap Orun ve Omid Darvishi oyuncularının yer aldığı Tuzlu Yemek oyununda, şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı, iyi insan olmanın her zaman iyi insan kalmaya yeterli olmayacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatıldı. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde bu konuya farkındalık yaratmak için sahnelenen tiyatro oyununda şiddetin her türünün son bulması gerektiğine dikkat çekildi.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Muratlılı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununu izleyenler arasında  Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi Başkanı Talat Atay da yer aldı. Oyunun sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi Başkanı Talat Atay tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10