Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 18-19 Ocak tarihlerinde  Tekirdağ'da bir otelde "Trakya ve Marmara Bölgesinde Ortak Yol Haritası ve Kentlerin Sorumlulukları " başlığı altında gerçekleşecek

Tekirdağ 15.01.2019 15:55:00 0
Büyükşehir Belediyesi

Trakya ve Marmara Bölgelerindeki belediyelerin de dâhil olduğu 84 üye belediyenin temsilcilerinin katılacağı toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Göksu da konuşmacı olarak katılacak.

 

KENT GEZİSİ DÜZENLENECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Tekirdağ’ın kültür öncelikli geliştirdiği çalışmalar ve bölge bütünündeki önemi konulu bir konuşma yapacağı toplantıda Tekirdağ’ın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin de anlatılacak. ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen başkanlığında gerçekleşecek değerlendirme bölümünün ardından gerçekleşecek kent gezisi düzenlenecek.

 

“TEKİRDAĞ, ÇOK ÖNEMLİ KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP”

 

Tekirdağ’ın çok önemli tarihi, doğal ve kültürel değerlere sahip olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin sahip olduğu bu değerleri ortaya çıkarmak, korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile içlerinde Miras Atölyesi’nin de bulunduğu birçok projeye imza attık. Tarihi Kentler Bölge Toplantısı’nda da Tekirdağ’ın hem bu değerlerini anlatma, hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimize ilimizi tanıtma fırsatı yakalayacağız” dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10