Vali Yıldırım: Teknik liseler önemli

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmada teknik liselerin önemli olduğunu ifade ederek, "Atölyelerde eski tezgâhlar kullanılıyor am

Tekirdağ 16.01.2019 11:39:00 0
Vali Yıldırım: Teknik liseler önemli

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek,  öğrencilerle sohbet etti. Sınıfları ve eğitim atölyelerini de gezen Vali Yıldırım, öğretmenlerden bilgi aldı. Ziyaretlerde İl Milli Eğitim Müdürü  Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, Okul Müdürü İbrahim Çakal da yer aldı.

 

 

LİSEYE ARAÇ HİBE EDİLDİ

 

Ziyarette ayrıca, Ford Otosan Volkan Otomotiv aracılığı ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve Ford Yetkilileri tarafından motorlu araçlar teknolojisi atölyesinde, öğrencilerin daha iyi eğitim görmesi ve laboratuarda kullanılmak üzere Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine araç hibe edildi.  Vali Yıldırım, Ford yetkililerine eğitime katkılarından dolayı plaket verdi. 

 

“TEKNİK LİSELER ÖNEMLİ”

 

Ziyarette öğretmenlerde bilgi alan Vali Yıldırım, “ Teknik liseler önemlidir. Çevremizde gördüğümüz her şey teknolojinin ürünüdür. Bu teknolojinin operatörlüğünü yapacak insanlar lazımdır. Bizim zamanımızda Endüstri Meslek Liseleri vardı ve buralara sınavla giriliyordu. Bu okulları yeniden dizayn edip nasıl işlemesi gerektiğine kafa yorup düzenlersek zannediyorum ki daha uygun olacaktır” dedi. 

 

“BUNA SANAYİCİLERİMİZ İMKÂN SAĞLAYABİLİR”

 

Atölyelerde eski tezgâhlar kullanıldığını ama bugün teknolojinin değiştiğini kaydeden Vali Yıldırım; “ Bu yüzden buradan mezun olan çocuklar, meslek hayatında acemilik yaşıyor. Alet edevatı, eğitim materyallerini ne kadar değiştirirsek değiştirelim bir süre sonra teknoloji değiştiği için alet edavat mutlaka değişiyor. Kamu yatırımlarıyla bunları devamlı yenilemek çok da kolay değildir. Bu konuda ara elemana ihtiyaç duyan sanayicilerimizin duyarlı davranması lazımdır. Öğrenciler Organize Sanayi Bölgelerinde yeni teknolojiyi görerek mezun olmaları gerekebilir. Buna sanayicilerimiz imkân sağlayabilir” dedi.

 

 “SİZİN YETİŞTİRDİĞİNİZ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN YAPILIYOR”

 

Mesleki ve Teknik  Lisesi öğrencilerinin sonrasında kendisini geliştirebilmeleri için kendi alanlarında üniversite okumaları gerektiğini dile getiren Vali Yıldırım, “Çünkü buradaki eğitim fabrikada çalışacak ara eleman yetiştiriyor. Fabrikada pek çok alanda insana ihtiyacımız vardır. Teknik elemana ihtiyacımız var. Mühendise ihtiyacımız var. İşin aslı esası budur. Doktorun gerekli alet edevatı olmazsa doğru teşhiste bulunamıyor. Doğru teşhiste bulunsa bile gerekli alet edevat olmayınca gerekli tedaviyi yapamıyor. Tıpta kullanılan görüntüleme cihazları, ameliyathane cihazları veya solunum cihazları var. Bunların hepsini teknik elemanlar yapıyor.  Bunlar sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler tarafından yapılıyor” şeklinde konuştu.  

 

“BUGÜN, PEK ÇOK ŞEYİ KENDİMİZ YAPABİLİYORUZ”

 

Vali Yıldırım, “Hepimizin cebinde akıllı telefonlar var.  Kullandığınız başka teknolojik aletler var. Bunların hepsi teknik elemanı olarak yetiştirilen insanlar tarafından yapılıyor. Onun için bu okullar çok kıymetli okullardır. Sizler de kıymetli insanlarsınız. Gerek genel kültür veren gerek mesleki eğitim veren öğretmenlerimiz hakikaten kıymetli insanlardır. Sizin yetiştireceğiniz insanlar teknolojik olarak bu ülkeyi ileriye götürecektir. Bugün dünyaya, birtakım ülkelere kafa tutabiliyorsak teknolojimize güvendiğimiz için tutabiliyoruz. Bugün, pek çok şeyi kendimiz yapabiliyoruz. Onun içindir ki kendimiz hedefler koyup stratejiler belirleyebiliyoruz. Bununla ilgili politikalar üretebiliyoruz, başımız daha dik, dik durabiliyoruz. Kendi politikamızı kendimiz üretebiliyoruz. Çok önemli bir şeydir bu. Ülkenin bağımsızlığını için, ülkenin istikbali için bunlar hakikaten gerekli olan şeylerdir. “dedi.   

 

“ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR“

 

Vali Yıldırım konuşmasında öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Burada yetişen çocukların vatana, millete, kendilerine, hatta tüm insanlığa çok faydalı bir şeyler üretebileceklerini düşünerek yetiştirmeleri gerektiğini dile getiren Vali Yıldırım, “Sizlerin asıl görevi budur. Sizin bu topluma olan borcunuz iyi insan yetiştirmektir. Yapmanız gereken donanımlı çocuklar, gençler yetiştirmektir. Çok önemli bir göreviniz var. Onun için kıymetli insanlarsınız. Kendinize güvenin ve öğrencileri yetiştirebileceğinize inanın. Nasıl bir toplum istiyorsanız öğrencilerinize öyle bakın. Çünkü yarının toplumunu bizler yetiştiriyoruz. Bugünün insanı yetiştiriyor. Atatürk ne diyor “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. “ ifadelerine yer verdi.

 

MİLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ULUSAN’I ZİYARET ETTİ

 

Vali Yıldırım okul ziyaretinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ı ziyaret etti.   Ziyaret sırasında şeref defterini de imzalayan Vali Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmaları hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, il milli eğitim müdür yardımcıları ve  il milli eğitim şube müdürlerinden brifing aldı. 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10