"Halkımıza ucuz balık yedirme sözümüzü tutuyoruz"

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hava koşulları nedeniyle balık fiyatları artış gösterirken Çerkezköylü balıkçılar düşük fiyattan balık satmaya devam ettiklerini belirtti.

Çerkezköy 16.01.2019 15:27:00 0

Çerkezköylü Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, “Bu yıl genellikle hava koşullarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ile denizlerde hüküm süren aşırı dalga nedeniyle balıkçı tekneleri denize çıkamadı.  Kıyı şeridinde tutulan balıkların tezgahlarda fazla olmaması nedeniyle  balık fiyatlarında da yükselme oldu. Karadeniz’de hüküm süren  kötü hava koşulları nedeniyle balıklarda kuzeye  Gürcistan ve Rusya sınırına doğru gitmeye başlamasıyla balık çeşidi azaldı. Özellikle denizlerin kuru fasulyesi olarak adlandırılan Hamsi’nin kilogramı İstanbul’da 25 TL. Samsun ve Trabzon’da 30 Tl’ye yükseldiğini öğrendik. Ancak biz bu kötü hava koşullarına rağmen ilçemizde kendi teknelerimizle tutulan hamsinin kilogramını 15 TL’den satmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde balık çeşitleri tezgahlarımıza az gelirse bizde de fiyatlar yükselebilir. Özellikle bu yıl balık fiyatları altın fiyatları gibi çoğu zaman inişli çıkışlı oldu. Bu nedenle şu anki fiyatlarla kaç gün daha satış yaparız biz de bilemiyoruz. Ama bizlerin amacı her zaman halkımıza diğer yerlerden daha ucuza balık yedirmek” dedi.

 

AMACIMIZ HALKIMIZIN UCUZ VE BOL BALIK YEMESİ

 

Yaşar Balıkçılık Satış Temsilcisi Dursun Akkurt da, “ Şu anda bu kötü hava koşulları nedeniyle az balık tutulması nedeniyle tüm balık çeşitlerinin fiyatı yükseldi. Ancak Çerkezköylü balıkçılar olarak bizde fiyatlar normal şekilde seyrediyor.  Ama biz Çerkezköylü balıkçılar olarak halkımıza ucuz balık yedirme sözü verdik. Bu sözümüzü zarar etsek de yerine getiriyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10