Başkan Akay, mahalle evi kursiyerleriyle buluştu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay ile birlikte  Bağlık Mahalle Evi'nde kursiyerler ile bir araya geldi. 

Çerkezköy 17.01.2019 11:59:00 0
Başkan Akay, mahalle evi kursiyerleriyle buluştu

Mahalle sakinlerinin talep ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Akay, görev süresi boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kapalı pazar yerini açtıklarını dile getiren Başkan Akay,  kültür merkezinin çok yakında hizmete açılacağını kaydetti.  Çerkezköy’e çok büyük miktarda yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Akay, “Parkları tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Cesaretle altyapı çalışmalarına başladık. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavakdere ıslah çalışmalarını tamamladık. Çerkezköy’de adım adım, sokak sokak hizmet etmeye gayret ettik” dedi. Çerkezköy’ün birliğini beraberliğini, kardeşliğini pekiştirecek işler yaptıklarını kaydeden Akay, “Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Milli Bayramlarda Çerkezköy’ü bir araya getirecek çalışmalar gerçekleştirdik. Her an vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık” dedi.

 

YEŞİL ALANLAR KAZANDIRDIK

 

Akay, kentin 118 farklı noktasında park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının yapıldığını ifade ederek “Bağlık Mahallemize Mahalle Evi ve Taziye Evi kazandırdık. Diğer mahallelerimizdeki vatandaşlarımız kendi mahallelerinde de bu projenin yapılmasını talep ediyor. İnşallah yeni dönemde diğer mahallelerimize de Taziye Evi ve Mahalle Evi projemizi yapacağız” dedi.

 

KIZILPINAR’IN ALTYAPI VE ÜSTYAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK

 

Kızılpınar Mahallemizde ciddi bir altyapı hamlesinin ardından 240 sokak ve 17 caddede üstyapı çalışmalarının tamamlanma noktasına geldiğini kaydeden Akay, “Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde de gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SPOR ALANLARI OLUŞTURDUK”

 

Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdık. Veliköy Mahallemize de modern bir Kapalı Düğün Salonu kazandırdık. Veliköy’de ayrıca üniversitenin hemen arkasında yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte piknik yapıp güzel vakit geçirebileceği bu alanımızda gençlerimiz ve çocuklarımız için de spor alanları oluşturduk” dedi.

 

“BU SORUNA DA DUYARSIZ KALMADIK”

 

Çerkezköy’de okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu kaydeden Akay, “Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10