Türkiye şampiyonasında ter dökecekler

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı okul sporları Basketbol Genç kızlar bölge şampiyonası 9 ilde 10-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. Sakarya Grubunda mücadele eden temsilcimiz Özel Çerkezköy Modern Fen

17.01.2019 12:14:00 0
Türkiye şampiyonasında ter dökecekler

Tekirdağ’da oynanan okul sporları basketbol genç kızlar gruplarını lider olarak tamamlayan Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Sakarya’da oynanan müsabakalarda grup birincisi oldu.

 

GRUPTAN LİDER ÇIKTI

 

10-13 Ocak tarihlerinde Uşak, Sakarya, Ordu, Nevşehir, Adana, Çankırı, Mardin, Kars, Muğla’da oynanan bölge finallerinde Sakarya grubunda mücadele eden Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ilk maçında Sakarya temsilcisi ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar çok rahat bir oyun ortaya koyan temsilcimiz Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi karşılaşmadan da 102-24 galip ayrıldı. İlk maçını çok rahat kazanan Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ikinci maçında Yalova temsilcisi ile karşılaştı. Bu rakibi karşısında da maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi karşılaşmadan da 98-29 galip ayrıldı. Oynadığı iki karşılaşmadan da galip ayrılarak grubunu lider olarak tamamlayan Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi önümüzdeki günlerde açıklanacak fikstürde Türkiye şampiyonası yarı finallerinde mücadele edecek.

 

27 TAKIM GRUPLARDA MÜCADELE EDECEK

 

Gruplarını lider olarak tamamlayan Özel İkem Anadolu Lisesi, Özel Osmaniye Ender Anadolu Lisesi, Özel Deva Anadolu Lisesi, Özel Maltepe Derece Anadolu Lisesi, Özel Fatoşabla Anadolu Lisesi, Kastamonu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, Ali Emiri Anadolu Lisesi, Hüma Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Kız Anadolu Lisesi, Özel Sanko Koleji, Şehir Zafer Kılıç Spor Lisesi, Özel Batman Doğa Anadolu Lisesi, Özel Burhaniye Açık Anadolu Lisesi, İzmir Bayraklı Özel Boğaziçi Anadolu Lisesi, Özel Antalya Anadolu Lisesi, Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi, Toroslor Anadolu Lisesi, Özel Aru Anadolu Lisesi, Altınordu Özel Açı Anadolu Lisesi, Özel Sinap Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi, Özel Kuzey Anadolu Lisesi, Şehit Özcan Kan Fen Lisesi, Özel Düzce Kültür Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, Özel Kocatürk Anadolu Lisesi, Özel Karşıyaka Temel Lisesi, Özel Boğaziçi Şehir Anadolu Lisesinin yer aldığı 27 takım dört grupta mücadele edecek. Gruplarda ilk ikiye kalan takımlar yarı finale direkt kalan 4 takımla birlikte Türkiye finallerinde mücadele edecek.

 

“HEDEF FİNALLER”

 

Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Antrenörü Ercan Çete “ Okul olarak Tekirdağ’daki finallerin ardından Sakarya’da bölge finallerine katıldık. Burada oynadığımız iki karşılaşmada da rakiplerimizi mağlup ederek grubumuzu lider olarak tamamladık. Şimdi ise toplam 31 takımın yer aldığı yarı final gruplarında ilçemizi en iyi şekilde temsil edip gruptan ilk iki çıkarak finallere gitmek istiyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen okul yönetimine, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10