Öğrencilerden anlamlı proje

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi kapsamında hayata geçirdikleri Sevgi Yuvası projesi kapsamında hazırladıkları 40 tane kuş yuvasını Kazak gölü çevresinde bulunan ağaçlara astÄ

Kapaklı 18.01.2019 16:00:00 0
Öğrencilerden anlamlı proje

Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanan 40 adet sevgi yuvası bugün Kazak gölünde öğrenciler tarafından Kazak gölü çevresindeki ağaçlara monte edildi.

 

“KARNE GÜNÜNE DENK GETİRMEK İSTEDİK”

 

Bugün saat 10.30’da Kazak gölünde gerçekleştirilen programda konuşan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Vural” Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezimizde yaşanan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bu bölgede birçok sığırcık kuşunun öldü. Öğrencilerimizin talebi üzerinebiz de Sevgi Yuvası projesi kapsamında yuvalarımızı Kazak Gölü çevresindeki ağaçları monte ediyoruz. Bu projeyi özellikle karne gününe denk getirmek istedik.  Karnesini alan öğrenciler karne hediyesi olarak yuvayı ağaca takma fırsatı bulacak. Amacımız öğrencilerimize Değerler Eğitimi kapsamında sevgi ve merhamet duygusu işlemek, hayvan sevgisini işlemek ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesini unutmamalarını sağlamak. Önümüzdeki dönemlerde periyodik olarak yuvaların bakımını da öğrencilerimiz ile birlikte yapacağız. Projemizi genişleterek Kapaklı’da ki parklara da kuşlar için yuva koymayı hedefliyoruz” dedi.

 

“ÇOCUKLARA MERHAMET VE SEVGİ DUYGUSUNU AŞILIYORUZ”

 

Öğrenciler ile birlikte kuş yuvalarını ağaçlara monte eden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “ Bugün2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne töreni için farklı bir uygulama yapmak istedik. Değerler Eğitimi kapsamında merhamet ve sevgiyi öğrencilerimize aşılamak adına Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde çocuklarımızın karnelerini verirken, karne hediyesi olarak kuş yuvaları yaptırdık. Karnelerini alan öğrencilerimiz Kazak gölündeki ağaçlara kuş yuvalarını astılar. Bu projede kuşların burada yuvalanmalarını ve soğuktan korunmalarını amaçlıyoruz. Genel amacımız çocuklara merhamet ve sevgi duygusunu aşılamaktır. Bu kapsamda bir proje hazırladık ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10