Çerkezköy'de karne heyecanı

2018-2019 eğitim öğretim yılının 1. döneminin bugün sona ermesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de bulunan okullarda karne heyecanı yaşandı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami

Çerkezköy 18.01.2019 16:15:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte ilk olarak bugün saat 10:00’da Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne giderek orada bulunan özel öğrencilere karnelerini dağıttı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Abban, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

SINIF HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Yeni açılan sınıf hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Sevinç, “Sınıfımızı Turkcell sponsorluğunda otsimo kampanyası çerçevesinde yaptırdık. Türkiye’de sadece 11 tane var bu sınıftan. Bir tanesi de Trakya Bölgesi’ndeki bu sınıf zaten. Aşağı yukarı 70 bin TL maliyeti olan bir sınıf. Yaklaşık 10 gün önce hizmete açtık.  Bizim burada sadece akıllı tahtamız vardı. Geri kalan her şey Turkcell tarafından yapıldı ve teslim edildi. İkinci aşamasında yine Turkcell’e bir müzik dershanesi başvurumuz var. Şu anda beklemede. Muhtemelen önümüzdeki aylarda onun da onayını alırsak bir de müzik dershanesi yaptıracağız” dedi.  

 

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ardından Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'na giderek, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Mikail Demiray ve okul öğretmenleri tarafından karşılanan Kaymakam Abban, 5. sınıf öğrencilerine karnelerini vererek, öğrencilere başarılarının devamını diledi.

 

OKUL BİRİNCİLERİNE HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ayrıca, 97,98 puanla okul birincisi olan 8. sınıf öğrencisi Emirhan Çetin'e, okul ikinciliğini 97,55 puanla paylaşan 5. sınıf öğrencileri Elif Ceylan ve Rana Karakaş'a ve 97,31 puanla okul üçüncüsü olan 5. sınıf öğrencisi Yusuf Emin Şirin'e hediyelerini verdi.

 

FEVZİPAŞA İLKOKULU’NDA DA KARNE HEYECANI YAŞANDI

 

Fevzipaşa İlkokulu’nda da karne heyecanı yaşandı. bugün saat:11:00’da düzenlenen karne töreni İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken en temiz sınıf seçilen 1/D ve 3/E sınıfına plaket verilmesiyle devam etti. Törende konuşan Okul Müdürü Hakan Asma öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, tatilde bol kitap okumalarını ve iyi dinlenmelerini önerdi.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞINDA BULUNULDU

 

Törende ayrıca Okul Aile Birliği tarafından geçtiğimiz yıl aralık ayında başlatılan kumbara etkinliği kapsamında toplanan bağışlarla alınan tekerlekli sandalye Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya hibe edildi.

 

KUMBARA ETKİNLİĞİ ARALIK AYINDA BAŞLADI

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hakan Asma, “ Okul aile birliği tarafından okulumuzda aralık ayında  kumbara etkinliği başlattık. Etkinliğimize öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de destek verdi. Etkinlikte topladığımız bağışlarla Çerkezköy’de ihtiyacı olan bir vatandaşımıza Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi aracılığıyla temin etmiş olduk. Kampanyada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“SUNUMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

 

Okul aile birliğinin yapmış olduğu kampanya ile ortaklaşa çalışma imkanı bulduklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da, okullarımızda farkındalık sunumları yapıyoruz. Bu okulumuzda da yaklaşık bir ay önce öğrencilerimize engelliliği anlattık Ardından dernek üyelerimizin yer aldığı tiyatro grubumuz oyununu sergiledi. Böylece engelli farkındalığını sağlamış olduk. Kumbara etkinliği ile bir engelli vatandaşımız evinden dışarıya çıkarak daha sosyal bir hayata katılmış olacak. Bize vermiş olduğu katkılarından dolayı okulumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz de okulumuza destek olmak amacıyla masa tenisi hediye edeceğiz” dedi. Okullarda düzenlemiş oldukları farkındalık sunumlarının devam ettiğini kaydeden Çetinkaya, okul yöneticilerinin kendilerine ulaştıkları sürece okullara giderek sunum yaptıklarını dile getirdi. 

 

TÖREN DÜZENLENDİ

 

Tepe İlkokulu ve Tepe Ortaokulu’nda öğrenciler karne heyecanını yaşadı. Okulun konferans salonunda bugün 9:30-11:00 saatleri arasında düzenlenen etkinliğe  Tepe ilkokulu ve ortaokulu  Müdürü Ercan Ögeday, müdür yardımcıları, Çiğdem Özer, Uğur Balkan, Erol Büçkün, Abdurahman Hıdıroğlu , öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Ercan Ögeday, yaptığı konuşmada 2018-2019 öğretim ve eğitim yılının ilk yarısında öğrencilerin başarılı olduklarını ifade ederek, bu başarılarının ikinci dönemde de sürdüreceklerine inandıklarını ve Öğretmenlerinde öğrencilerin başarılı olması için özverili bir çalışma sergilediklerini belirtti.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Etkinlikte 2018-2019 eğitim öğretim yılının 1. döneminde İl ve ilçe genelinde okullar arası ve Avrupa  şampiyonalarında mücadele eden öğrenci ve takımlara madalya verildi. Törende  kız voleybol takımına, futsal takımına, 1.Open Muaythai Cup 2018 Turnuvası’nda minikler kategorisinde Avrupa şampiyonu olan 5/E sınıf öğrencisi Tuğra Şahin’e, 2’ncisi DYNED kasım ayı Çerkezköy ilçe birincisi olan 5/B sınıf öğrencisi Arzu Yagubova’ya, DYNED Ekim ayı Çerkezköy ilçe  2’ncisi ve Aralık ayı Çerkezköy ilçe 3’üncüsü olan 5/B sınıfı öğrencisi Kaan Seyhan’a, 3. Satranç il birincisi olan 7/C sınıf öğrencisi Ayşem Elif Çeliker’e, 10 yaş kızlar satranç kategorisinde il 2’ncisi olan 4/B Sınıf Öğrencisi Ece Naz Sönmez, 10 yaş genel satranç kategorisinde il 3’üncüsü olan 4/B Sınıfı Öğrencisi Yağız Efe Deniz’e, 8 yaş satranç il birincisi  olan 2/B Sınıf Öğrencisi Mete Kaplan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinliklerinde şiir yarışmasında Çerkezköy ilçe 3’üncüsü olan 6/C Sınıfı Öğrencisi Serra Özkan,10 Kasım Atatürk’ü Anma haftası etkinliklerinde resim yarışmasında Çerkezköy ilçe 1’incisi olan 3/B Sınıfı Öğrencisi Irmak Ahmetoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resim yarışması ilçe 2’ncisi olan 3/B Sınıfı Öğrencisi Eda Sezer’e, il geneli spor dalında il birincisi olan 7/H Sınıfı Öğrencisi Çınar Okumuş’a, il geneli okullar arası taekwondo il birincisi 5/B SınıfI Öğrencisi Hilal Eylül Çağlar’a, il geneli taekwondo 2’ncisi 7/B Sınıfı Öğrencisi Betül Kılıç’a, Okulistik 1. Deneme 1’incisi Arda Ergene’ye, Okulistik 2. Deneme 1’incisi 8'inci Sınıf Öğrencisi Yusuf Eban Danyeli’ye, Okulistik 3. Deneme birincileri  6'ıncı Sınıf Öğrencisi Nihal Bengisu Açar’a, 6. Sınıf Öğrencisi Serra Özkan’a, 7'inci Sınıf Öğrencisi Kevser Olgun’a, 8'inci Sınıf Öğrencisi Yusuf Eban Danyeli, MUBA Birincisi Utku Asutay’a ödülleri ve karneleri Okul Müdürü Ercan Ögeday olmak üzere müdür yardımcıları ve öğretmenler tarafından verildi.

 

BAŞARILI ÖĞERTMENLERE ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

 

Etkinliler kapsamında derece yapan öğrencilere madalya ve karnelerinin verilmesinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminde ilçe genelinde düzenlenen çeşitli etkinlik ve projelerde okulu temsil eden ve başarı sağlayan okul öğretmenleri,Yahya Kemal Gebeş,Müjdat Özbay, Muhammet Omak, Mustafa Bülbül, Lale Comba, Demet Çoruh, Zeki  Yazgaç, Sevilay Engin, Özge Özkan, Sinan Comba, Arif Kerem Yaşar, Ebru Yetkiner, Havva Has, Remzi Yakut, Serap Ak ve Filiz Kahraman ile okuldan tayin ile ayrılan Sınıf Öğretmeni Ali Taylan Şahin’e Okul Müdürü  Ercan Ögeday tarafından üstün başarı belgesi verildi.

 

MİNİKLER KARNE HEYECANINA ORTA OLDU

 

Karne heyecanına Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri de ortak oldu. Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde düzenlenen etkinlikle öğrenciler karnelerini aldı. Karne törenine; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Eser Yangöl ile okul öğretmenleri katıldı.

 

GÜLERÇİN’DE DE KARNE HEYECANI YAŞANDI

 

Gülerçin Koleji’nde de karne töreni düzenlendi. Sınıflarda şube rehber öğretmenlerinin karnelerini dağıtmaları ile başlayan tören Esin- Burhan Gülerçin Konferans salonunda belge töreni ile devam etti. Okul Müdürü Ömer Kürklü karne konuşmasını yapmasının ardından Bilişim Öğretmeni Serhan Serinoğlu’nun hazırladığı “Gülerçin de 1. Dönem” adlı video gösterimi sunuldu. Tören dönem içindeki örnek davranışları, akademik başarı, sosyal faaliyetlere katılımı, arkadaşlar arası uyumu ile iftihar belgesi ve onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgelerinin sınıf rehber öğretmenleri tarafından verilmesiyle son buldu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI- Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10