Büyükşehir Belediyesi  bu yıl da çocukları ödüllendirecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Tekirdağ il genelinde düzenlenen 2'nci karne hediyesi çocuk oyunları

Tekirdağ 20.01.2019 15:19:00 0
Büyükşehir Belediyesi  bu yıl da çocukları ödüllendirecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2’nci Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali 25 Ocak'ta perdelerini açacak. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festival kapsamında Kapaklı ve Çerkezköy’de de 43 bin 512 öğrenci izleme şansı elde edebilecek.

 

‘SEVGİ ORMANI’

 

Festival Çerkezköy’de 25 Ocak cuma günü Halk Eğitimi Merkezi’nde 11:00, 13:00, 15:00’da sahnelenecek olan ‘Sevgi Ormanı’ adlı tiyatro oyunu ile başlayacak. Reha Bilgen’in yazıp yönettiği tiyatro oyununda karınca, ağustos böceği, kara karga, leylek, kınalı kuzu, horoz ve tilkiden oluşan orman sakinlerinin türlü maceraları anlatılıyor. Kahramanlar bu ormanda paylaşmayı, dostluğu vurgulayarak oldukça neşeli günler geçiriyorlar. İzleyicilere de dostluğun ve paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğütlüyorlar.

 

‘ÇOÇO, ÇİÇİ VE ODRİK’

 

Yine Çerkezköy’de 26 Ocak cumartesi günü Halk Eğitimi Merkezi’nde 11:00, 13:00, 15:00’da sahnelenecek olan ‘Çoço, Çiçi ve Odrik’ adlı tiyatro oyununda öğrenciler keyifli dakikalar geçirecek. Serhat Kurtay’ın yazıp yönettiği tiyatro oyununun konusu şöyle,  Çoço, küçük bir sandıkta yaşayan asosyal, tembel ve aksi bir insandır. Kendisi ile devamlı iletişim kurmaya çalışan, hediyeler getiren Çiçi isimli kuş ilk başlarda Çoço’yu rahatsız etse de farkında olmadan ona alışmıştır. Macera, Kuş kolleksiyoncusu, kötü kalpli Odrik ve uşağı Bırçi’nin, Çiçi’yi kaçırması ile başlar.  Çoço, Küçük konforlu sandığından, başka bir deyişle güvenli bölgesinden çıkmaya cesaret edebilecek midir? Çiçi’yi kurtarabilecek midir? Kötü kalpli Odrik ile başa çıkabilecek midir? Tümü öykünün devamında gizli.

 

‘MEVSİMİNİ ARAYAN KARPUZ’

 

Kapaklı’da 28 Ocak pazartesi günü Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 11:00, 13:00, 15:00’da sahnelenecek olan ‘Mevsimini Arayan Karpuz’ adlı tiyatro oyunu da öğrencilerin beğenisine sunulacak.  Ait olduğu mevsimi öğrenmek için yollara düşen çılgın bir karpuzun yolculuğuna eşlik ederken lapa lapa yağan karları seyredecek, uykusuz bir yılanla dertleşecek ve geveze günebakan çiçekleriyle öğrenciler neşelenecek. Karpuzun mevsimini arama yolculuğu öğrencilere küresel ısınmanın mevsimler üzerindeki etkisinden bahsederken, günden güne artan iklim değişikliklerinin canlıları nasıl etkilediğini eğlenerek öğrenme imkanı sunacak”

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10