Derbide gülen yok

Tekirdağ Süper Amatör Ligde Kapaklı derbisinde Kapaklıspor ile Kapaklı Sitespor karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında öne geçen Kapaklıspor ilerleyen bölümlerde kalesinde iki gol görerek mağlup

21.01.2019 12:41:00 0
Derbide gülen yok

Kapaklı Sahası’nda Pazar günü saat 15.00’de oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Sezai, Tolga, Gurur, Burak, Şahin, Çağatay, Mertcan, Mert, Özgün, Berkay ve Şafak kadrosu ile çıkarken, Kapaklı Sitsepor ise Cem, Muhammed, Emre, Kaan, Uğur, Gençağa, Serdar, Mert, Cengizhan, Numan ve Serkan Akyüz ilk onbiri ile sahaya çıktı.

 

GOL ERKEN GELDİ

 

Karşılaşmaya iyi başlayan Kapaklıspor karşılaşmanın 3’üncü dakikasında öne geçti. Mertcan’ın pasında kaleyi deneyen Özgün’ün vuruşu, kalecinin müdahalesi ile savuşturulurken top sol direkten kornere çıktı. Korner vuruşunu Berkay kullandı. Berkay’ın havadan gelen ortasına yükselen Tolga Aşçı, topa kafasıyla yön verdi. Tolga’dan seken meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan isim ise Şahin Limon oldu. Ara transfer döneminde takıma katılan Şahin Limon, Kapaklıspor forması ile attığı ilk golde takımını 1-0 öne geçirdi.

 

SİTESPOR BERABERLİĞİ BULDU

 

İlk dakikada gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklıspor ilerleyen bölümlerde farkı artırmaya çalışırken, genç oyunculardan kurulu Kapaklı Sitespor ise beraberlik için yüklendi. 21. dakikada Numan’ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Serdar, Kapaklıspor kalecisi Sezai’nin hamlesi ile yere düştü. Hakem penaltı noktasını gösterirken, top başına Kapaklı Sitespor’un tecrübeli kaptanı Serkan Akyüz geçti. Sezai’yi ters köşeye göndererek golü bulan Akyüz, skoru eşitledi.

 

İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI

 

İki takımında açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Kapaklı Sitespor’da topla buluşan Mert’in vuruşunu Sezai mükemmel refleks ile kornere çeldi. 38’inci dakikada ise Kapaklıspor’da kazanılan serbest vuruşta topa iyi yükselen ilk golün sahibi Şahin’in vuruşu yandan auta çıktı. 42’inci dakikada gelişen Kapaklı Sitespor atağında Muhammed’in ortasını iyi takip eden Serkan’ın vuruşu kaleci Sezai’de kaldı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

SERKAN’DAN İKİ GOL

 

İkinci devrenin hemen başında Kapaklıspor’da Gurur ve Şafak’ın yerine Emre Kaymaz ve Şevket Gündoğdu oyuna dahil oldu. 51’inci dakikada Kapaklı Sitespor gole çok yaklaştı. Gelişen atakta Mert’in vuruşu direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Gençağa’nın vuruşu ise direği sıyırarak auta çıktı. Kapaklıspor’un yüklendiği dakikalarda Kapaklı Sitespor karşılaşma öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Serdar’ın pasında topla buluşan Serkan topu boş kaleye göndererek skoru 2-1’e getirdi.

 

GALİP ÇIKMADI

 

Rakibi karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Kapaklıspor son dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Berkay’ın pasını iyi değerlendiren Emre Kaymaz düzgün vuruşla skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 2-2’lik eşitlik ile tamamlandı. Bu beraberlik ile zirve yarışında ağır bir yara alan Kapaklıspor 26 puanla liderin 5 puan gerisine düşerken, Kapaklı Sitespor ise puanını 17 yaparak gelecek haftalar öncesi umut verdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10