Uluslararası Oda Müziği Festivali başladı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin Bisanthe Uluslararası Oda Müziği Festivali başladı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Festivalin ilk gecesinde dünyaca ünlü Piyano Virtüözü İdil Biret, Borusan Quart

Süleymanpaşa 21.01.2019 16:05:00 0
Uluslararası Oda Müziği Festivali başladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan festivale Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Şair Ataol Behramoğlu da katılım gösterdi.

 

“YOĞUN İLGİYLE GEÇMESİNİ DİLİYORUZ”

 

Konserden önce açılış konuşması yapan Bisanthe Uluslararası Oda Müziği Festivali Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük, “Bu yıl dördüncüsünü yaptığımız festivalimizde bugüne kadar 30 farklı grup sizlerin huzuruna çıkarak konser verdiler. Bu yıl da 9 farklı grup sahne alacak. Bu festivalin de önceki yıllarda olduğu gibi sizlerin sayesinde yoğun ilgiyle geçmesini diliyoruz. Ekonomik anlamdaki bu zor günlerde inatla ve şevkle bu festivali sürdüren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a klasik müzik ve kültür adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“BURASI TEKİRDAĞ’IN, TRAKYA’NIN KALBİ SÜLEYMANPAŞA”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da“Dört yıl önce bir Gülsin Onay konseri sırasında başlayan birlikteliğimiz sürüyor. Bu yıl yine birbirinden güzel konserler izleyeceğiz. Gönül isterdi ki daha uygun bir salonda biz bu konserleri yapalım ama imkanlar buna elvermedi. Umarım Nisan ayından itibaren birtakım zincirler kırılır,  birtakım kapılar açılır da biz daha büyük bir salonda, daha çok seyirciyle bu etkinlikleri gerçekleştiririz. Bu şehir sanatla yaşamaya devam edecek, inadına sanat, inadına kültür, inadına demokrasi diyeceğiz. Çünkü burası Tekirdağ’ın, Trakya’nın kalbi Süleymanpaşa” şeklinde konuştu.

 

ESERLER SESLENDİRİLDİ

 

Açılış konuşmalarının ardından başlayan konserin ilk yarısında Borusan Quartet, Wolfgang Amadeus Mozart’a ait String Quartet (Yaylı dörtlüsü) No. 19 Do Majör, K. 465 isimli eserini icra etti. Konserin ikinci yarısında ise İdil Biret Borusan Quartet’e katıldı ve birlikte Robet Schumann’ın Piano Quintet (Piyano beşlisi) Mi bemol majör, Op. 44 eserini seslendirdiler.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Konser sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından çiçek takdim edildi.  

 

ALBÜMLERİNİ İMZALADI

 

Öte yandan, İdil Biret konser çıkışı hayranları için albümlerini ve biyografisini imzaladı. İmza için bekleyenler uzun bir kuyruğa neden oldu.

 

FESTİVAL PROGRAMI

 

22 Ocak Salı günü saat 20:00'da Ametist Klarnet Beşlisi sahne alacak. 23 Ocak Çarşamba günü saat 20:00'da Bozok Quartet sahne alacak. 25 Ocak Cuma günü Saat 20:00'da Bendis Trio sahne alacak. 26 Ocak Cumartesi günü saat 20:00'da Bosphorus Nefesli Beşlisi sanatseverlerle buluşacak. 28 Ocak Pazartesi günü saat 20:00'de Likya Trio sahne alacak. 30 Ocak Çarşamba günü saat 20:00'da Mimar Sinan Kontrbas Quartet sahne alacak. 1 Şubat 2019 Cuma günü saat 20:00'da Bisanthe Quartet, 2 Şubat Cumartesi günü saat 20:00'da Emre Tamer ve İstanbul Kamerata Barok'un sahne almasıyla konser sona erecek.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10