Kaçak deşarj ve hafriyata geçit yok

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2018 yılında kaçak deşarj ve hafriyata göç açtırmadı. Özellikle 2018 yılında derelere yapılan deşarjla ilgili Türkiyeâ

Çerkezköy 22.01.2019 17:37:00 0
Kaçak deşarj ve hafriyata geçit yok

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

 

DENETİMLER YIL BOYUNCA SÜRDÜ

 

Konkasör vasıtasıyla ilçe genelinde toplanan 500 kamyon inşaat ve yıkıntı atığından elde edilen malzemeler Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte Kızılpınar Mahallesinde yol yapımı işlerinde kullanıldığını kaydeden yetkililer “Veliköy Rehabilitasyon Sahamıza 2018 yılında 460 bin metreküp Hafriyat Toprağı kabul edildi. Veliköy Rehabilitasyon Sahasının altından geçen atık su hattı muayene bacası tamiratı yapılırken. İlçede bulunan çeşitli iş yerlerine baca emisyonları ile alakalı denetim yapılmış ve Zabıta Müdürlüğü ile birlikte gerekli işlemler uygulanmıştır. İri hacimli atıklar ilçe genelinden toplanarak nihai bertarafa gönderilmek üzere Veliköy Rehabilitasyon Sahasına kabul edildi. Kullanım zamanı dolmuş 250 kilogram tütün Veliköy Rehabilitasyon Sahasında imha edildi. Kızılpınar mahallesi İstanbul evleri karşısında bulunan hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları kaldırılarak alan temizlenmiştir.İstasyon Mahallesinde inşaat hafriyat çalışması sırasında oluşan toprak kayması alan dolgu yapılmak suretiyle engellenmiştir” diye konuştu.

 

GEREKLİ YAPTIRIMLAR YAPILDI

 

Geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın Çorlu deresine kaçak deşarj yapması sonucu firmanın kısa sürede bulunduğunu kaydeden yetkililer “ Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte yaptırım uygulandı. Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşa rahatsızlık veren kanalizasyon kokusunun kaynağı tespit edilip ilgili mercilerle gerekli yazışmalar yapıldı. Bölgemizde faaliyet gösteren lisanssız Geri Dönüşüm tesisleri tespit edilip haklarında işlem yapıldı. Ambaradere mevkii İstanbul sınırında tespit edilen olumsuzluk ilgili makamlara iletilerek giderilmesi sağlandı. Kuşbahçe mevkiinde tespit edilen olumsuzluklar tespit edilmiş ve alan temizlendi.Cumhuriyet Mahallesinde belediyemize ait olan yeşil alanda tespit edilen kaçak hafriyat dökümü temizletildi.Belediyemize ait eski fırın yıkılmış oluşan inşaat atıkları yeni yapılan tır parkının zemin sağlamlaştırılmasında kullanıldı.  Kaçak döküm yapan 84 hafriyat kamyonu tespit edilerek Zabıta ekipleri ile birlikte gerekli işlemler uygulanmıştır. Veliköy Mahallemizde dere yatağına kaçak dökülen arıtma çamuru tespit edilmiş ve ilgile mercilerle gerekli yazışmalar yapılarak gerekli yaptırımların uygulanması sağlandı. Çevresel  Gürültünün Kontrolü Yönetmeliğine uygun olacak şekilde işletmelere gürültü ile alakalı denetimler yapıldı” dedi.

 

770 TON CAM AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

 

İlçe genelinde toplanan 20 bin metreküp nebati toprağın park ve bahçeler hizmetlerinde kullanıldığını ifade eden yetkililer “ 2018 yılında 770 ton cam ambalaj atığı, 495 ton ambalaj atığı, 570 kilogram elektronik atık, 700 kilogram bitkisel atık yağ, 800 litre motor yağı ile 25 bin adet ömrünü tamamlamış lastik toplandı” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10