Play-Off oynayacak takımlar belli oldu

Tekirdağ 1.Amatör Kümede gruplarını ilk ikide tamamlayarak Tekirdağ Süper Amatör Ligine yükselecek olan takımları belli etmek için oynanacak olan play-off maçlarına katılacak olan takımlar belli oldu. Grupla

22.01.2019 17:51:00 0
Play-Off oynayacak takımlar belli oldu

30 Eylül tarihinde başlayan Tekirdağ 1.Amatör Küme’de A ve C Grubu’nda maçlar tamamlanırken, B Grubu’nda ise son hafta maçları oynanacak.

 

A GRUBU’NDA ŞAMPİYON ÇERKEZMÜSELLİMSPOR

 

A Grubu’nda oynanan 14 haftalık maratonun ardından Çerkezmüsellimspor ve Şarköyspor playofflara kalan takımlar oldu. Oynanan son hafta maçlarında lider Çerkezmüsellimspor deplasmanda Kumbağspor’u 2-0 mağlup ederek ligi şampiyon olarak tamamlarken, Kumbağspor ise bu mağlubiyet ile ligden düşen ekip oldu. İlk ikiyi ilgilendiren önemli karşılaşmada ise Şarköyspor deplasmanda Eriklice Zeytinspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında kontrollü bir oyun ortaya koyan konuk ekip Şarköyspor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılarak playofflara kalan ikinci takım olmayı başardı.Grupta Çerkezmüsellimspor ve Şarköyspor’u takibini sürdüren Kozyörükspor deplasmanda Hürriyet Yıldız Gençlikspor’u 7-2 mağlup etmesine rağmen rakiplerinin kazanması üzerine ligi üçüncü sırada tamamladı. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Büyük Çınarlıspor deplasmanda Müreftespor’u 2-1 mağlup ederek sezonu 12 puanla beşinci sırada tamamladı.

 

VAKIFLAR GÜVEN VE MİSİNLİ PLAYOFF’TA

 

B Grubu’nda ligin tamamlanmasına bir hafta kalmasına rağmen Vakıflar Güvenspor ile Misinlispor ligi ilk ikide tamamlamayı garantilediler. Haftaya lider durumda giren Vakıflar Güvenspor deplasmanda Esenspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan konuk ekip Özgür, Tugay, Cem ve Oğuzhan’ın golleriyle karşılaşmadan 5-0 galip ayrılarak ligin tamamlanmasına bir hafta kala playoffa kalmayı garantiledi. İkinci sıradaki Misinlispor ise deplasmanda Hayrabolu Belediye Gençlikspor’a konuk oldu. Zorlu karşılaşmada hata yapmayan Misinlispor karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılarak ligi ilk ikide tamamlamayı garantiledi. Rakiplerine göre bir maçı fazla olan Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor ise deplasmanda Akçeşmespor’u 5-0 mağlup etmesine rağmen rakiplerinin kazanmasıyla grubunu üçüncü sırada tamamladı.

 

KIZILPINARSPOR ŞAMPİYON

 

Temsilcilerimizin yer aldığı C Grubu’nda ise Kızılpınarspor ligi şampiyon olarak tamamlarken, Ahimehmet Gençlikspor ise ligi ikinci tamamlayarak playofflara kalan altıncı takım oldu. Son haftaya rakibi Ahimehmet Gençlikspor ile aynı puanda giren Kızılpınarspor evinde Çerkezgücüspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan temsilcimiz üst üste bulduğu gollerle ilk devreyi 3-0 önde tamamladı. İkinci devre de rakibinin eksik kalmasıyla goller bulmaya devam eden Kızılpınarspor karşılaşmadan da 8-0 galip ayrılarak sezonu 36 puanla şampiyon olarak tamamladı. Grup ikincisi Ahimehmet Gençlikspor ise Çerkezköy 1923 Gençlikspor’un ligden çekilmesinin ardından karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı. 1.Amatör Küme C Grubu’nda prestij mücadelesinde Ergene temsilcisi Sağlıkspor Saray’da Tekirdağ Marmaraspor’a konuk oldu. Baştan sona üstün bir futbol ortaya koyan Sağlıkspor karşılaşmadan da 13-2 galip ayrıldı. Sağlıkspor adına golleri Berk Öküzcü (6),Vedat üste (3),Oğuzhan Dursun (2) Vedat Dağ Ve Anıl Berkay Kış kaydetti.

 

3 TAKIM 2.AMATÖR’E DÜŞTÜ

 

Oynanan karşılaşmaların ardından A Grubu’nda 11 puan toplayan Kumbağspor ve puansız ligi kapatanTekirdağ Gençlikgücüspor ve 1923 Çerkezköy Gençlikspor küme düşen takımlar oldular. Ligden düşen üç takımda gelecek yıl 2.Amatör Kümede mücadele edecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10