Öztürk: Hat uzaması bizi birbirimize düşürecek

S.S. 25 Nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, Kapaklı S.S. 41 Nolu Minibüs Kooperatiflerinin hattının Çerkezköy Devlet Hastanesine kadar uzatılmasının gündemde olduğunu belir

Çerkezköy 23.01.2019 17:07:00 0
Öztürk: Hat uzaması bizi birbirimize düşürecek

S.S. 25 Nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, “UKOME yetkilileri TETUS kapsamında bize verilen sözlerinin hiç birini yerine getirmedi” dedi.

 

ADALET İSTİYORUZ

 

Büyükşehir Belediyesi’nden adaletli davranmalarını istediklerini ifade eden Ali Öztürk, “Biz, bize gösterilmeyen hatlarda çalışmıyoruz. Kapaklı ve Kızılpınar kooperatifleri ile birleşelim istiyoruz. Bu birleşme ile vatandaşlarımıza da daha iyi hizmet sağlayacağız. Biz bu talebimizi ilettiğimizde istenmeyen kooperatif olduk. Bizim birleşmeden yana bir kooperatif olduğumuzu UKOME yetkililerinin hepsi biliyor. Son 15 gün içinde daire başkanlarına ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bu konudaki sıkıntılarımızı ileterek,  kooperatif olarak resmen battığımızı ve sıkıntının bir an önce çözümlenmesi gerektiğini ifade ettik.  Bize sıkıntılarının çözümlenmesi için söz verildi ama bu sözler tutulmadı.

 

KADİR BAŞKAN’IN DA GÖRMESİNİ, BİLMESİNİ İSTİYORUZ

 

Son üç gün içinde Kapaklı’dan kalkan S.S.41 Nolu Minibüs Kooperatiflerin Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelmeye devam ettiğini ifade eden yetkililer, “Bunları bir araştırsınlar.  Buraya gelen tüm  Kapaklı Minibüsleri dolu olarak geliyor. Bizim hattımızdan onlara verilen hatta onların bizim yolcularımızı alması bizi büyük bir sıkıntıya soktu. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı  Albayrak’da  sıkıntımızın çözümleneceğini söylemesine rağmen  hiçbir şey yapmadı. Kapaklı Minibüsleri kooperatif araçları akşam saat 20’00’den sonra ne hastaneye ne de Kapaklı içinde çalışmıyor. Ayrıca Kapaklı bölgesinde bulunan fabrikalara bile gitmiyorlar. Özellikle bunu Kadir Başkan’ın da görmesini, bilmesini istiyoruz.   Burada mağdur olan bizleriz. Biz S.S. 25 Nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi olarak adalet istiyoruz. Biz kendi hatlarımızda sabah saat 6.30’dan akşam saat 23.30’a kadar hizmet veriyoruz” dedi.

 

HAT UZAMASI İKİ KOOPERATİFİ BİRBİRİNE DÜŞMAN EDECEK

 

Kapaklı minibüslerinin Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne hat uzatılmasının  iki kooperatifi birbirine düşman edeceğini ifade eden Ali Öztürk, “Bizler bunun yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz. Bu konuda çözüm bulunmasını istiyoruz. Kapaklı’dan Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelen araçların doluluk oranı yüzde yüz. Bizim ise doluluk oranı iki ile 4 kişi arasında değişiyor. Onlara hastane hattı uzatılması bize değil onlara rant sağlıyor. UKOME komisyon üyelerinin de sıkıntılarımızın çözümlenmesi konusuna dikkat çekmelerini ve çözümlenmesi için gereğini yapmalarını istiyoruz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE SESSİZ EYLEM YAPARAK SESİMİZİ DUYURACAĞIZ

 

Kooperatif olarak hak ve hukuklarını aramak için yasalar çerçevesinde her türkü eylemi yapmaya hazır olduklarını kaydeden Ali Öztürk, “Perşembe günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde S.S. 25 Nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi olarak 55 kooperatif üyemizle birlikte sesiz eylem yaparak sesimizi  duyuracağız”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10