Saray Belediyespor koltuğu Çorlu Kültürspor'a devretti

Tekirdağ Süper Amatör Ligde ikinci devre hafta sonunda oynanan karşılaşmalarla başladı. İlk devreyi lider tamamlayan Saray Belediyespor takipçisi Çorlu Kültürspor'a evinde mağlup olarak liderliği rakibi

23.01.2019 17:32:00 0
Saray Belediyespor koltuğu Çorlu Kültürspor

Tekirdağ Süper Amatör Lig 14.haftada toplam altı maç oynanırken, rakip fileler ise 12 kez havalandırıldı.

 

SÜPER LİGDE YENİ LİDER KÜLTÜRSPOR

 

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de ilk yarıyı lider tamamlayan Saray Belediyespor, ikinci devrenin açılış maçında sahasında Çorlu Kültürspor’la karşılaştı. Rakibi karşısında kontrollü bir oyun ortaya koyan konuk ekip Çorlu Kültürspor ileriye atılan toplarda gol aradı. Karşılaşmanın 20’inci dakikasında karşılaşmanın hakemi Bahadır Aydınoğlu’na bir pozisyonda direkt kırmızı kart gösterdi. Rakibinin on kişi olmasını iyi değerlendiren konuk ekip Çorlu Kültürspor sağlı sollu ataklarla rakip kalede etkili oldu. Savunma yapan rakibi karşısında özellikle sol kanattan etkili olan Çorlu Kültüspor bulduğu golle karşılaşmada öne geçmeyi başardı. Gelen golle birlikte rahatlayan Çorlu Kültürspor kalan dakikalarda farkı artırmaya çalışırken, ev sahibi ekip Saray Belediyespor ise eksik bir şekilde beraberlik aradı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çorlu Kültürspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla 31 puanda kalan Saray Belediyespor hem evindeki ilk mağlubiyetini aldı hem de liderlik koltuğunu aynı puana sahip Çorlu Kültürspor’a bıraktı.

 

DERBİDEN GALİP ÇIKMADI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde Kapaklı derbisinde Kapaklıspor ile Kapaklı Sitespor karşı karşıya geldi.Karşılaşmaya iyi başlayan Kapaklıspor karşılaşmanın 3’üncü dakikasında öne geçti. Mertcan’ın pasında kaleyi deneyen Özgün’ün vuruşu, kalecinin müdahalesi ile savuşturulurken top sol direkten kornere çıktı. Korner vuruşunu Berkay kullandı. Berkay’ın havadan gelen ortasına yükselen Tolga Aşçı, topa kafasıyla yön verdi. Tolga’dan seken meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan isim ise Şahin Limon oldu. Karşılaşmanın 21’inci dakikasında Kapaklı Sitespor penaltı kazandı. Topun başına geçen Serkan Akyüz topu ağlara göndererek skoru eşitledi. Kapaklıspor’un yüklendiği dakikalarda Kapaklı Sitespor karşılaşma öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Serdar’ın pasında topla buluşan Serkan topu boş kaleye göndererek skoru 2-1’e getirdi. Rakibi karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Kapaklıspor son dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Berkay’ın pasını iyi değerlendiren Emre Kaymaz düzgün vuruşla skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 2-2’lik eşitlik ile tamamlandı. Bu beraberlik ile zirve yarışında ağır bir yara alan Kapaklıspor 26 puanla liderin 5 puan gerisine düşerken, Kapaklı Sitespor ise puanını 17 yaparak gelecek haftalar öncesi umut verdi.

 

MARMARAEREĞLİSİ TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Haftanın Bir diğer önemli karşılaşmasında ise 100.Yılspor evinde Marmaraereğlisi Belediyespor’u konuk etti. Tekirdağ 13 Kasım Stadyumunda oynanan karşılaşmaya her iki takımda galibiyet parolası ile çıktı. İlerleyen bölümlere doğru Rıdvan, Hakan ve Umut üçlüsü ile goller arayan ev sahibi ekip istediğini bulamadı. 35’inci dakikada gelişen Marmaraereğlisi Belediyespor atağında Eraycem topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Bu pozisyonun ardından 100.Yılspor oyuncuları golün ofsayt olduğunu söyleyerek maçın hakemi Adem Özer’e uzun süre itiraz etti. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Marmaraeğlisi Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Marmaraereğlisi Belediyespor bu galibiyet ile puanını 31 yaparak averajla üçüncü sıraya yükselirken, 100.Yılspor ise 25 puanda kaldı.

 

ERGENEGÜCÜ ULAŞSPOR’DAN ÜÇ GOLLÜ BAŞLANGIÇ

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Ergenegücü Ulaşspor ise evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Ergenegücü Ulaşspor bulduğu gollerle avantaj yakaladı. Rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Ergenegücü Ulaşspor bulduğu gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmasını bildi. Ergenegücü Ulaşspor bu galibiyet ile puanını 24 yaparken, 1461 Karadenizspor ise 15 puanda kaldı.

 

GOL ÇIKMADI

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Büyükyoncalıspor ile Çorluspor Çorlu’da karşı karşıya geldi.  Pazar günü saat 13.00’de Çorlu Belediye Şehir Stadı’nda başlayan mücadelede Büyükyoncalıspor etkili bir oyun ortaya koydu. 90 dakika boyunca oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Büyükyoncalıspor,  gol pozisyonuna girmekte zorlanmadı. Sayısız gol pozisyonunun üretildiği maçta forvet oyuncuları son vuruşlarda acemice davranınca, beklenen gol bir türlü gelmedi. Seyir zevkinin bir hayli yüksek olduğu karşılaşma başladığı gibi 0-0’lık skorla sona erdi. Bu sonuçla puanını 15’e yükselten Büyükyoncalıspor 14’üncü sıradaki yerini korudu. Çorluspor ise puanını sekiz yaptı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10