Seçim bölge güvenlik toplantısı yapıldı

31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinde alınacak önlemlerin görüşülmesi amacıyla yapılan seçim bölge güvenlik toplantısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ba?

Tekirdağ 27.01.2019 16:28:00 0
Seçim bölge güvenlik toplantısı yapıldı

İstanbul’da düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Yalova Valileri ile İçişleri Bakanlığı Merkez, Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarının yöneticileri katıldı. 

 

 

 

 

“TÜRKİYE’DE YAPILAN SEÇİMLER ŞEFFAF VE GÜVENİLİR” 

 

Toplantıda konuşan Bakan Soylu Türkiye’deki seçimlerin, temsil kabiliyeti bakımından dünyanın gelişmiş devletler ortalamasının çok üstünde olduğunu belirterek, Türkiye’de yapılan seçimlerin şeffaf ve güvenilir olduğunu kaydetti. 

 

“ÖNCELİĞİMİZ İFADE VE PROPAGANDA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TAM OLARAK KULLANILABİLMESİ”

 

Seçim yöntemlerinin insanı merkeze alan, milleti işin içine katan, sistemin kontrolünü bilgisayarlara değil, insanın kendisine veren bir sistem olduğunu kaydeden Bakan Soylu, “Güvenilirliği de  buradan gelir. İşte onun için bugün Avrupa’da yapılan referandumlar, seçimler sorun çözmek yerine kaos üretirken bizim ülkemiz yaptığı bütün seçimlerden çözümle çıkmış, istikrarını ve demokrasisini yaptığı seçimlerle sağlama almıştır. Kampanya dönemindeki güvenlik önlemlerini planlarken birinci önceliğimiz ifade ve propaganda özgürlüğünün tam olarak kullanılabilmesini temin etmektir” dedi.

 

“6 BİN 939 PERSONELİMİZE EĞİTİM VERDİK VE GÖREVLENDİRDİK”
 
 

Koordinasyon ve iletişime çok önem verdiklerini ifade eden Bakan Soylu, “Seçim Koordinasyon Komisyonu oluşturduk. 81 ildeki GAMER birimlerimizde Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturduk. Ayrıca emniyet ve jandarma birimlerimizde merkez ve illerde olmak üzere yine seçim koordinasyon merkezleri oluşturduk. Buralarda toplam 6 bin 939 personelimize eğitim verdik ve görevlendirdik.”
 
 

“EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞTIK”

 

Bakan Soylu, sandık güvenliği ve sandık görevlileri konusuna da değinerek, “Sandık çevrelerine yetkisiz kişilerin girip çıkmasına müsaade edilmeyecektir.” dedi. Seçim sürecinin her aşamasını aydınlık ve şeffaf şekilde yürütmek durumunda olduklarını söyleyen Bakan Soylu, kamera ve aydınlatma sistemlerinde kontrollerin yapılması ve eksikliklerin giderilmesi konusunda çalıştıklarını söyledi.
 

VATANDAŞLAR BU KONUDA DUYARLI OLMALI

 

Olası seçim olaylarından, tepkilerden çocukları korumak için seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali, afiş vs. dağıtmasına izin verilmeyeceğini ifade eden Bakan Soylu, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını rica etti.

 

SUNUM YAPILDI

 

Bölge Seçim Güvenlik Toplantısı alınan önlemlere ilişkin sunumların yapılmasının ardından sona erdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10