Son ödeme tarihi 28 Şubat'a kadar uzatıldı

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, daha önce GSS ve SGK Prim borçlarını yapılandıranların son ödeme tarihinin 28 Şubat 2019'a kadar uzatıldığını kaydetti.

Tekirdağ 28.01.2019 15:55:00 0
Son ödeme tarihi 28 Şubat

7143 sayılı kanuna göre SGK’ ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının devam edeceğini kaydeden Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan,Yapılandırmadan faydalanan işverenler istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetlerinden de yararlanmaya devam edecek” dedi.

 

2 AYDA BİR TAKSİTLER HALİNDE ÖDENEBİLİYOR

 

İl Müdürü Alan, borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ-ÜFE’ ye göre güncellenen borcun peşin veya 2 ayda bir taksitler halinde ödenebildiğini anımsatarak yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenememiş taksit/peşin ödeme tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat’a kadar ödenebileceğini belirtti.

 

ŞUBAT SONUNDA ÖDENEBİLECEK

 

İl Müdürü Alan, ayrıca 2018 Aralık ve 2019 Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemesi gereken GSS Prim borçlarının da gecikme zammı uygulanmaksızın şubat sonunda ödenebileceğini kaydetti.

 

İCRA TAKİBİ VE HACİZ İŞLEMLERİ YAPILMAYACAK

 

Yapılandırmadan yararlananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten İl Müdürü Alan, Yapılandırma haklarının devam ettiren işverenlerimiz borcu yoktur belgesi alabilecek istihdam teşviklerinden yararlanabilecekler  dedi.

 

TÜM SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANABİLECEKLER

 

Bağkur’lu sigortalıların hizmet süreleri dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinde yararlanmaya başlayabileceklerini belirten İl Müdürü Alan, hem Bağkur’lu hem de genel sağlık sigortalılarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60 günü geçmeyen prim borçlarının bulunmaması kaydıyla, bu tarihe kadar borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğine dikkat çekti.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10