Annemin acıları canımı acıtıyor

Genetik rahatsızlığından dolayı uzun yıllardır obezite hastası olan ve kilosu 250'ye ulaşan 60 yaşındaki Hamide Hıracı, yetkililerden yardım istedi. 10 gün öncesine kadar evin içinde dolaşabildi

Kapaklı 29.01.2019 18:10:00 0
Annemin acıları canımı acıtıyor

Kapaklı’da yaşayan 60 yaşındaki Hamide Kıracı’nın, genetik bir hastalık nedeniyle aldığı kilolar tüm hayatını alt üst etti.

 

18 TORUNU VAR

 

28 yıldır obezite hastası olan ve kilosu 250’ye kadar çıkan çaresiz kadın, tedavisi için devlet büyüklerinden yardım bekliyor. Kapaklı Atatürk Mahallesi Dubaz Sokak No: 13’te yaşayan 7 çocuk ve 18 torun sahibi Hamide Hıracı 28 yıl önce hızla kilo almaya başladı. Tedavi için sağlık kuruluşlarına giden Hıracı’ya doktorlar diyet önerisinde bulundu, ancak Hıracı bu zaman zarfında 250 kilogram ağırlığına ulaştı. Giderek artan kiloları nedeniyle evden çıkamayacak hale gelen talihsiz kadın, son günlerde nefes darlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. İhtiyaçlarını çocuklarının yardımıyla karşılayan ve sürekli ağrılar içinde olan talihsiz kadın gözyaşı dökerek devlet büyüklerinden yardım beklediğini söyledi.

 

“DOKTORLAR İLGİLENMİYOR”

 

Nefes almakta zorlanan annesini hastaneye götürdüğünü belirten 32 yaşındaki Mustafa Hıracı da doktorların bakmadığından yakınarak “Annem 28 yıldır kilo sıkıntısı yaşıyordu. Normal olarak kiloyu aştık, annem adım atıyordu torunları ile birlikte oturuyordu. 10 gün önce nefes sıkıntısı başladı. Hastamızı Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürdük. Hastamın nefes sıkıntısı olduğunu ve adım atamadığını söyledim. Derdimi anlatıyorum ve beni dinlemiyorlar. Hastamızın bir şeyi olmadığını söylüyorlar. Kendilerine annem hasta dememe rağmen ambulans ile eve göndereceklerini söylediler. Ben anneme evde nasıl bakayım. Bizim derdimizi kim dinleyecek” diye konuştu.

 

“ANAM ACI ÇEKİYOR”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Fergan Genç ile görüştüğünü, daha sonra ise Başhekim yardımcısına yönlendirildiğini ifade eden Mustafa Hıracı “Başhekim Yardımcısı ile 4-5 kez konuştum. Kendisi de  ‘Yapacak bir şey yok. Bu zamana kadar neredeydiniz. Evinden nasıl getirdiysen öyle götür‘ diyerek hastamızın bir şeyi olmadığını söyledi. Bu hastamız adım atmayı bırak, nefes bile alamıyor. Bu hastanın nasıl iyi olduğunu birisi bana göstersin. Elim kolum bağlandı, ne yapacağımı bilmiyorum. Günde 3 kez vermemiz gereken ilacı nefes alamadığı için bazen 5-6 kez vermek zorunda kalıyoruz. Bu hastanın hastanede yatıp tedavi görmesi, vücuttaki enfeksiyonu atması lazım. Doktor görüyor ama bir çözüm yolu bulmuyor. Bunun için ne yapmam gerekiyor?” dedi. Sağlık Bakanına da seslenen Hıracı “Gelip annemi görsün. ‘Annenizin bir şeyi yok’ diyorsa ben susacağım. Gözlerimden yaş damlıyor. Anam acı çekiyor. Doktorlar bu çocuğun derdi ne demiyorlar. Allah rızası için yardım etsinler ”diyerek yetkililerden yardım istedi.

 

“YAPACAK BİRŞEY YOK DİYORLAR”

 

Hıracı “Annemi hastaneye götürdüğüm zaman hastaneden obezite ambulansı geliyor. O da Süleymanpaşa’dan geliyor ve gelmesi 2 saati buluyor. İtfaiye ve taşımak için insanlar da geliyor. Buradan annemi indirmek gerçekten çok zor. Hastaneye gittiğimiz zaman sıkıntıyı anlatamıyoruz. Hastamızı gelip götürmemiz sıkıntı. Sadece bize ‘Yapacak bir şey yok’ diyorlar” ifadelerini kullandı. ERDOĞAN AİLESİNDEN YARDIM BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a seslenen çaresiz kadın “Nefes sorunum çıktı ben bittim. 10 gündür çocuklarımı ve torunlarımı göremiyorum. Nefes alamıyorum, suyumu içemiyorum. Yemek yiyemediğimden dolayı 3-4 gündür açım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yalvarıyorum. Bana yardım etsinler” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10