'Çevreci Mutlu Kart' projesi sürüyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, belediye tarafından başlatılan geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan Çe

Süleymanpaşa 30.01.2019 15:38:00 0

Çınarlı Mahallesi ile başlayan ve başarıyla devam eden projede, Hürriyet Mahallesinin de kapsama alındığını ifade eden Süleymanpaşa Belediye yetkilileri, Çevreci Mutlu Kart uygulamasının, Hürriyet Mahallesi’nde 1 Şubat 2019 Cuma günü resmen başlayacağını kaydetti.  Bu tarihten itibaren, Pazartesi ve Cuma günleri belirlenen noktalarda bekleyen atık toplama araçlarına cam, metal, plastik ve kâğıt gibi geri dönüştürülebilir atıkların teslim edilebileceğini kaydeden yetkililer,  “Araçlardaki personel, atıkların ölçüm işlemlerini yaparak çevreci mutlu kartlara puanları yükleyecek. Biriken puanlar ise anlaşmalı marketlerde ve Mutlukent çay bahçelerinde harcanabilecek” dedi.

 

HÜRRİYET MAHALLESİ’NDE BAŞLADI

 

Hürriyet Mahallesi’nde Çevreci Mutlu Kartlarla toplanan puanların anlaşmalı CEM Marketlerde harcanabileceğini ifade eden yetkililer, Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Hürriyet Mahallesi’nde Çevreci Mutlu Kartların dağıtımına başladığını söyledi.

 

TÜM MAHALLELERDE BAŞLATILACAK

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Çöpünü Doya Doya Harca Süleymanpaşa” sloganıyla duyurulan projenin adım adım tüm mahallelere yayılacağını kaydetti.

 

DOĞAYA KATKI SAĞLAYACAK

 

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak, ekonomiye katkı sağlamak için yeni bir çevre projesine başladıklarını ifade eden Eşkinat,  Çöplerimizin içindeki geri dönüşebilecek malzemeleri ayrı biriktirerek ülke ve aile bütçesine katkı sağlayabileceğimiz bu proje ile hem doğa hem de biz kazanıyoruz” dedi.

 

PİLOT BÖLGE ÇINARLI MAHALLESİ

 

Projeye pilot bölge olarak Çınarlı Mahallesi’nde başladıklarını belirten Eşkinat, “Çınarlı Mahallesi’nde belirli günlerde geri dönüşümlü atık toplama araçlarımız ilan edilen noktalarda bu atıkları topluyor. İkinci adım olarak Hürriyet Mahallesi’ni proje kapsamına dâhil ettik. Artık Hürriyet Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız da çöplerini doya doya harcayabilecekler. Tüm mahallelerimizi adım adım projeye katarak devam edeceğiz,” diye konuştu.

 

ÇEVRECİ MURLU KART PROJESİ

 

Çevreci Mutlu Kart projesi, geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılmasını ve atıklarını belirtilen yerlere teslim edenlerin Çevreci Mutlu Kart ile puan kazanarak anlaşmalı noktalarda alışveriş yapabilmelerini sağlayan bir sistemi içeriyor. Her evin hanımının adına düzenlenen ve tamamen ücretsiz olarak Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından adreslere teslim edilen Çevreci Mutlu Kartlar sayesinde evinde atıklarını ayrıştırarak geri dönüştüren aileler, kazandıkları puanlarla anlaşmalı marketlerden ve Mutlukent çay bahçelerinden alışveriş yapabiliyorlar. Her bir geri dönüştürülebilir atık, kilogram üzerinden farklı puanlar kazandırırken, 100 Mutlu Puan 1 Türk Lirası olarak harcanabiliyor.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10