15.hafta 25 golle geride kaldı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta 15.hafta 7 karşılaşmada 25 golle geride kaldı. Haftanın en gollü karşılaşması Lüleburgaz'daki 1-7'lik İstasyonspor  Bigaspor maçı olurken, tüm maçlardan gol sesi ge

30.01.2019 17:15:00 0
15.hafta 25 golle geride kaldı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde lider Modafenspor’a direnemedi.

 

LİDER ÇERKEZKÖY’DEN ÜÇ PUANLA DÖNDÜ

 

Haftaya lider durumda giren Modafenspor deplasmanda temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor’a konuk oldu. Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmaya konuk ekip etkili başladı. 16’ıncı dakikada gelişen Modafenspor atağında serbest vuruş yaşandı. Ceza sahasına yapılan ortada kaleci Hamdi Yılmaz’ın parmaklarının ucuyla kurtardığı top direkten döndü. Sonrasında yaşanan karambolde top Doğan Zincir’in önünde kaldı. Zincir, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.Karşılaşmanın 22’inci dakikasında konuk ekip ikinci golü buldu. Orta sahadan hızlı çıkan konuk ekipte ceza sahası içinde topla buluşan Enes Yıldırım düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında her iki takımda geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekip Modafenspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Atak üstüne atak bir futbol ortaya koyan konuk ekip 78’inci dakikada farkı üçe çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta 1911 Çerkezköy Doğanspor savunması ofsayt diye durakladı. Aydın Kuzu’nun şık pasıyla hareketlenen Emre Çağlar düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 3-0 yaptı.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Modafenspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Modafenspor bu galibiyet ile puanını 34 yaparak liderliğini sürdürürken, temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ise 14 puanda kaldı.

 

KARTALSPOR MAĞLUBİYET İLE TANIŞTI

 

Haftaya averajla ikinci sırada giren Kartalspor deplasmanda Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’ye konuk oldu. Rakibi karşısında Kartalspor istediği futbolu ortaya koyamadı. Ev sahibi ekip ilerleyen bölümlerde Uğurcan’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Kalan dakikalarda beraberlik için yüklenen Kartalspor istediğini elde edemedi. Serdal Öz ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi. Ligdeki ilk mağlubiyetini alan Kartalspor 30 puanda kalırken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise 28 puana yükselerek zirve takibini sürdürdü.

 

EDİRNESPOR RAHAT KAZANDI

 

Haftaya ikinci sırada giren Edirnespor ise evinde Çorluspor 1947’yi konuk etti. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmaya fırtına gibi giren Edirnespor 5’inci dakikada Ali Rıza’nın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlk dakikalarda kalesinde gördüğü golün ardından oyun disiplininden kopan rakibi karşısında kontrolü elinden bırakmayan Edirnespor 10’uncu dakikada Ali Rıza ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. Çorluspor 1947 karşılaşmanın 35’inci dakikasında bulduğu golle ümitlendi. Karşılaşmanın ilk devresi bu skor ile tamamlanırken, ikinci devre de her iki takımda ataklarını sıklaştırdı. Az adamla Çorluspor 1947 savunmasını yakalayan Edirnespor Uğur Kapısız’ın golüyle karşılaşmada farkı tekrar ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Edirnespor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Edirnespor bu galibiyet ile puanını 33 yaparken, Çorluspor 1947 ise 13 puanda kaldı.

 

BİGASPOR ÇOK FARKLI

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Bigaspor ligin 15. Haftasında deplasmanda İstasyonspor’a konuk oldu. Maçın ilk yarısı 1-1 beraberlikte biterken, maçın ikinci yarısında golleri peş peşe sıralayan Bigaspor İstasyonspor’u deplasmanda 7-1 mağlup etti. Bigaspor Kubilay ile 1-0 öne geçti. İstasyonspor’un attığı gol ile ilk yarı 1-1 berabere bitti. Maçın ikinci yarısında ataklarını sıklaştıran Bigaspor golleri peş peşe sıraladı. Köşe vuruşundan, ara paslar ve oynadığı uzun toplarla golleri buldu.

 Bigaspor’un gollerini; Kubilay(3), Ercan, Gökhan, Yoldaş, Mehmet kaydetti.

Bigaspor bu galibiyet ile puanını 24’e yükselterek altıncı sıraya yükselirken, İstasyonspor ise 15 hafta sonunda puanla tanışamadı.

 

ADASPOR’DAN BEŞ GOLLÜ GALİBİYET

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Adaspor ligin 15. Haftasında Biga İlyas Bayram Stadyumunda Uzunköprüspor’u ağırladı. Maça etkili başlayan ev sahibi ekip Adaspor golü 32’inci dakikada buldu. Şerif Ali’nin sağ çizgiden kullandığı serbest vuruşta, Yunus’un kafa vuruşunda filelerle buluştu. Karşılaşmanın ilk devresi ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci devrede de Adaspor ataklarını sürdürdü. Karşılaşmanın 51’inci dakikasında Semih’in pasında topla buluşan Mazlum topa yaptığı vuruşta topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı.  Maçın 80. dakikasında Muhammet topu sürdü ve rakiplerini aşarak ceza sahasına kadar geldi. Kaleci ile karşı karşıya kaldı ve yaptığı vuruşta golünü attı. Maçın 82. dakikasında Rıdvan ceza sahasına doğru topu gönderdi. Semih topu kalecinin üstünden aşırtarak golünü kaydetti. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Uzunköprüspor savunması Oğuzhan’ı düşürünce, hakem penaltı kararı verdi. Penaltı atışını Ömer gole çevirmeyi başardı.

 

TEKİRDAĞSPOR JAWNEH İLE GÜLDÜ

 

TFF Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Tekirdağspor hafta sonunda evinde Kırklareli temsilcisi Kavaklıspor’u konuk etti.  Namık Kemal Stadyumunda oynan karşılaşmaya etkili başlayan Tekirdağspor Mehmet Tosun ve Enes Çiçek ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın 24.dakikasında Tekirdağ’un yeni Transferi Alagıe Jawneh kullandığı firiktik üstten auta gitti. Karşılaşmanın 43’üncü dakikasında Tekirdağspor’dan Ergin Ersin ceza sahası dışında topla buluştu. Ergin Ersin’in ceza sahası içinde yeni Transferi Alagıe Jawneh 2 kişinin arasından vurduğu kafa ile Tekirdağspor’a merhaba dedi. Gelen golle birlikte rahatlayan Tekirdağspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi.  Karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekip Tekirdağspor kontrollü başladı. 75’inci dakikada Kavaklıspor’dan Samet Baştürk’ün şutu defanstan geri döndü. Top Suat Vatansever’in önün kaldı. Suat Vatansever Tekirdağspor’lu oyuncuları çalımlayarak plase bir vuruşla farklı 1’e indirdi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Tekirdağspor, Çerkezköy 1911 ve Çorluspor 1947’nin mağlup olduğu haftada, Çerkezköy 1911 Doğanspor ile puan farkını 8’e, Çorluspor 1947 ile de 9’a çıkardı.

 

YEŞİLKÖYSPOR’UN ZİRVE İNADI SÜRÜYOR

 

Ligde zirve mücadelesi veren bir diğer takım İstanbul temsilcisi Yeşilköyspor ise evinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde oyunda hakimiyeti eline alan ev sahibi ekip Yeşilköyspor kaydettiği golle öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, Çanakkale Dardanelspor ise beraberlik için yüklendi. Her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada ev sahibi ekip Yeşilköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Yeşilköyspor bu galibiyet ile puanını 29 yaparak dördüncü sıraya yükselirken, Çanakkale Dardanelspor ise 20 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10