Trakyalı otel ve acenteler EMITT'e katıldı

Trakyalı otel ve acenteler Trakya Kalkınma Ajansı'nın fuar katılım desteğiyle Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT'e katıldı. Trakya Kalkınma Ajansı'nın organizasyonuyla

Tekirdağ 4.02.2019 12:25:00 0
Trakyalı otel ve acenteler EMITT

5’nci salonda iki ayrı stantta fuara katılan Trakyalı tur operatörleri ve otellerin yurt içi ve yurt dışından fuara katılan tur operatörleri, acenteler ve otellerle ikili iş görüşmeleri yaptığını ve iş bağlantıları kurma fırsatı bulduğunu ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “ Bu yıl ülkemizin turizmde yeni rekorlar kırması bekleniyor. Kimi zaman yol kazaları olsa da iç ve dış turizmde pazar oldukça büyüdü. Biz de Trakya olarak bu pazardan daha fazla pay almak amacındayız. Ajansımız dört yıldır profesyonelleri öne çıkaran bir konseptle EMITT’e katılıyor. Geçtiğimiz yıllarda iller standında tüm Trakya’yı temsil ediyorduk. Bu yıl da Trakya’da faaliyet gösteren tur operatörleri ve otellerle 5’nci salonda yer aldık. Bu yıl da Edirne ili tek başına bir stantta tanıtım yapmak istedi, biz de bunu anlayışla karşıladık ve kendilerine ayrı bir stant ve yer tahsis ettik. Tekirdağ ve Kırklareli illeri bir arada tanıtım yaptı. Turizm işletme belgeli otellerimizi, Trakya’da faaliyet gösteren tüm tur operatörlerini ve acenteleri EMITT Fuarı’na davet ettik. Amacımız sektör temsilcilerinin iş bağlantıları kurmalarına uygun bir zemin oluşturmaktı. Davetimize yanıt veren 25 otel ve tur şirketiyle fuara katıldık. Fuarda firmalarımız yabancı konuklarla 50 civarında görüşme yapma fırsatı buldu. Firmalarımızın yaptığı ikili iş görüşmelerinden güzel sonuçlar aldık ve fuarın bölgemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağladığına inanıyorum” dedi.

 

HEDİYE PAKETİ TAKDİM EDİLDİ

 

Fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Trakya standına konuk oldu. Beraberindekilerle birlikte Tekirdağ ve Kırklareli standı ile Edirne standını ziyaret eden Bakan Ersoy, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından karşılandı. Bir süre stant ile ilgili bilgi alan Ersoy ve beraberindekilere Trakya ürünlerinden oluşan hediye paketleri takdim edildi.  

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Ayrıca dört günlük Fuar boyunca Edirne Valisi Ekrem Canalp, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş ve müzik dünyasından Moğollar Grubu’nun Solisti Cahit Berkay, Mahmut Tuncer Trakya standını ziyaret etti. Konuklar ziyaret sırasında Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abdullah Barut, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’ndan sektör ve sektörde yaşananlar hakkında bilgi aldı.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10