Günay, Eurochambres olağanüstü üyeler toplantısına katıldı

TOBB Yönetim Kurlu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay'ın da katıldığı Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Olağanüstü Üyeler Toplantısı, TÃ?

Tekirdağ 4.02.2019 12:54:00 0
Günay, Eurochambres olağanüstü üyeler toplantısına katıldı

TOBB Brüksel Ofisi’nde yapılan toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Selçuk Öztürk ve Ayhan Zeytinoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Günay, Oğuzhan Sadıkoğlu, Ömer Zeydan, Hakan Ülken ile Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de katıldı.

 

MAYISTAN SONRA DAHA ÇOK GÜNDEME GELİR

 

Hisarcıklıoğlu, Avrupa'nın 30 ülkesinden 70 iş adamının katılımıyla basına kapalı gerçekleştirilen toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede, Avrupalıların mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri nedeniyle şu anda çok içlerine kapanmış durumda olduğunu belirterek, "Türkiye ile AB ilişkileri, özellikle vize meselesi, Gümrük Birliği anlaşması modernizasyonu. Bunlar inşallah mayıstan sonra daha çok gündeme gelir" dedi.

 

“TÜRKİYE'DE BÜYÜK FIRSATLAR VAR”

 

Avrupa'da iş dünyasının Türkiye ile ilgili algılarının olumlu yönde değişim gösterdiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Bütün gördüğümüz, geçmişteki olumsuz hava bitmiş vaziyette. Şimdi normalleşme süreci içine girmiş durumda" şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu, Avrupalı muhataplarının Türkiye ekonomisinin son durumu hakkında kendisinden bilgi talep ettiğini belirterek, "İlgi duyuyorlar, fırsat var mı, yok mu ona bakıyorlar. Biz, 'bu tekerlek bu tümsekte kalmaz' diyoruz Türkiye'de. Türkiye daha hızlanacak, ekonomimiz büyümeye devam edecek. Onlara 'Türkiye'de büyük fırsatlar var. Gelin, muhakkak Türkiye'ye yatırım yapın' diyoruz".

 

“AVRUPA İŞ DÜNYASININ GELECEĞİNİ TARTIŞTIK”

 

Hisarcıklıoğlu, Brüksel'de yoğun toplantılar yaptıklarını, EUROCHAMBRES toplantısı düzenlediklerini ifade ederek, "TOBB, aslında tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. İlk defa bir Avrupa kurumunun içerisinde Türk iş dünyasını temsilen 2009 yılında başkan yardımcılığına seçildik. Hem EUROCHAMBRES tarihinde bir ilk hem de Avrupa kurumları içerisinde bir ilki gerçekleştirmiş olduk" dedi. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Burada, Avrupa iş dünyasının geleceğini tartıştık. Mayıs ayında seçimler var. Seçimlerde iş dünyası olarak ne gibi aktiviteler içerisinde olacağız, onu tartıştık" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, düzenledikleri toplantıya AB Komisyonu'nun Bütçeden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger'in de katıldığını belirterek, Avrupa'nın geleceğine ilişkin çalışmalar yaptıklarını anlattı.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10