"Halkımızın sağlığı ve suyumuzun kalitesi bizim için çok önemli"

Tekirdağ il genelinde aylık 408 noktadan alınan şebeke suyunun kontrolleri TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, temiz su laboratuvarında alanında uzman personeller tarafından son teknolojik cihazl

Tekirdağ 4.02.2019 13:04:00 0

TESKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde temin edilen suyun kalite ve kontrolünü sağlıyor. Standartlara uygun bir şekilde 11 ilçedeki toplam 408 notada bulunan içme suyu numune alma kabinlerinden alınan su örnekleri ilgili personel gözetiminde içme suyu laboratuvarına getirildiği kaydedildi. Burada nitrit, amonyum mangan, demir, Ph, iletkenlik ve bulanık parametrelerine bakıldığı belirtilirken temiz su laboratuvarında bulunan iyon kromotografi cihazı ile ölçümlerde ppb (milyarda bir) seviyelerine kadar inilebildiği de kaydedildi. Kimyasal analizler haricinde uluslararası standartlara uygun yöntemlerle gerçekleştirilen mikrobiyolojik analizler ile şebeke sularının ve su kaynaklarının mikrobiyolojik parametreler yönünden kontrolleri aylık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi. Laboratuvarda aynı zamanda vatandaşlardan gelen şikayet ve talep analizleri de yapıldığı kaydedilirken yapılan tüm analizler eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Kurumu tarafından da yapıldığı belirtildi.

 

“SUYUMUZUN KALİTESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, “ Halkımızın sağlığı ve suyumuzun kalitesi bizim için çok önemli. Son teknolojik cihazlarla, alanında uzman personelimizle son derece ciddi çalışmalarla 7/24 görev yapmaktayız. Laboratuvarımızın uluslararası yeterlilik belgesi (akreditasyon) alması için gerekli çalışmalarımız da hızla devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10