"Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu'da yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nın açılış töreni yapıldı. Hayrabolu'nun Soylu Mahallesi'nde düzenlenen törene Tekirda?

Tekirdağ 4.02.2019 15:29:00 0
"Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır"

Törende açılış konuşmasını yapan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, "Hayrabolu'da eksiklikler çoktu fakat çalışmalarımız neticesinde bu eksiklikler giderildi. Kırsaldan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin daha da gelişmesi için her şeyin en iyisini yaptık. Aynı anlayış ile görevimize devam edeceğiz. Büyük Atatürk'ün aştığı yolda, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu memleketi üreten çiftçiler ile üreten sanayiciler ile tekrar kalkındıracağız” ifadelerine yer verdi.

 

"VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe merkezleri ile kırsal mahallelerde Atatürk anıtları ve Atatürk büstler inşa ettiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Vatanımızı kurtaran, bu güzel yurdu bizlere armağan eden ve cumhuriyetimizi kuran Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e vefa borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ancak devraldığımız bu mirasın ne kadar büyük olduğunun bilinciyle Atamızın hatırasını caddelerimizde, meydanlarımızda, parklarımızda, inşa ettiğimiz okul, kapalı spor salonu ve kültür merkezlerinde yaşatıyoruz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Atatürk Anıtının manevi değeri çok büyük. Çocuklarımız ve gençlerimiz, anıtı gördükten sonra Atamızı hatırlayacak ve yâd edecekler. Atatürk sevgisi, yüce Türk milletinin kalbinde her zaman var olmaya devam edecek ve yurtsever halkımız var olduğu müddetçe de Türkiye Cumhuriyeti ile Atamızın ilke ve devrimleri ilelebet yaşayacak. Atatürk'ün, "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır," sözünden yola çıkarak, görevimizi en iyi şekilde yapma idealiyle hareket ediyoruz” dedi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Göreve geldikleri tarihten bu yana Hayrabolu’da önemli projeler gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Albayrak,  “Hayrabolu ilçemizde Atatürk Kapalı Spor Salonu'nu hizmete sunduk. TESKİ bünyesinde gerek Hayrabolu ilçe merkezinde ve gerekse kırsal mahallerimizde büyük altyapı yatırımları yaptık. Tüm bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Hayrabolu ilçemizde Kırsal Kalkınmayı Destekleme projemiz kapsamında da önemli çalışmalarımız oldu. Tekirdağ'ı tarım ve hayvancılığın merkezi haline getirme konusunda kararlıyız. Büyükşehir Belediyemizin ilk 5 yıllık hizmet dönemini proje ve yatırımlarla dolu dolu geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Elbette bu başarıların gerçek mimarı 11 ilçemizin belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisimiz ve en büyük destekçimiz olan halkımızdır. Sizden aldığımız güçle her zaman daha iyisini yapma idealiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

BEZ TORBA DAĞITILDI

 

Soylu Mahallesi Atatürk Anıtı Açılış Töreni yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu. Törenin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kadir Albayrak, kendilerine Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan doğa dostu bez torbaları hediye etti.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10