Liderlerin adı Çerkezköy'de yaşatılıyor

Son yıllarda Çerkezköy'deki parkların çehresini değiştiren Çerkezköy Belediyesi tarafından, Türk siyasetine yön vermiş şahsiyetlerin isimlerinin yer aldığı parkların girişlerine ve içler

Çerkezköy 5.02.2019 17:27:00 0
Liderlerin adı Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi tarafından sembolik rakamla Çerkezköy’de yaptırılan lider anıtları Çerkezköy’ün parklarına farklı güzellik katıyor. Türk insanının gönlünde yer etmiş liderlerin hatıralarının yaşatılması adına halkın olan parklarda, kendilerini halka adamış siyasilerin isimleri Çerkezköy’de yaşatılıyor. Belediye tarafından Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Bülent Ecevit Parkı’na da Türk siyasetinde Karaoğlan lakabı ile yer alıp Kıbrıs Barış Harekatı’na imza atan ve 57. hükümetin başbakanlığı sonrası 2006 yılında vefat eden Bülent Ecevit’in anıtı yapıldı.

 

İSİMLERİ YAŞATILIYOR

 

Geçtiğimiz yıllarda Büyük Birlik Partisi Eski Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verildiği parktaki düzenlemelerin ardından Yazıcıoğlu’nun anıtının da parkta yer alacağı kaydedildi. Fatih Mahallesi Baki Sokak’ta bulunan ve 2017 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı, Ülkücü hareketin kurucu Merhum Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismi verilerek kaidesi yapılan parka da önümüzdeki günlerde Alparslan Türkeş’in anıtının yapılması bekleniyor. Çerkezköy’ün sanayisinin gelişiminde önemli katkısı olan milli görüşün lideri merhum Necmettin Erbakan’ın ismi de geçtiğimiz aylarda belediye meclisi tarafından alınan kararla Ambardare’de bir caddeye verilmişti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10