Trafikte yeni dönem

İçişleri Bakanlığı'nın, 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla Türkiye'de hayata geçirdiği kampanyanın tanıtımı, Çerkezköy'de de gerçekleştirildi. Çerkezköy Kay

Çerkezköy 6.02.2019 18:38:00 0
Trafikte yeni dönem

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde olduğu gibi bugün 12.00-13.30  saatleri arasında Çerkezköy’de de etkinlik düzenlendi.

 

PROTOKOL ÜYELERİ DE KATILDI

 

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik önemli bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile yaya öncelikli trafik anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı'nca 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı ilan edildi. Bu kapsamda 81 ilde eş zamanlı olarak uygulama gerçekleştirildi.  Çerkezköy’de de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen farkındalık faaliyetine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri ile öğrenciler katıldı.

 

YAYA ÜSTÜNLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİLER

 

Yaya geçitlerinde bekleyen emniyet ve jandarma personeli sürücülere kampanya hakkında tanıtım broşürü dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu. Etkinlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte karşıdan karşıya geçerek trafikte yaya üstünlüğüne dikkat çekti.

 

SÜRÜCÜLERİ VE YAYALARI BİLGİLENDİRDİLER

 

2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edildiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban”  Bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması kampanyası düzenliyoruz. Amacımız trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak” diye konuştu. Güvenlik güçleri Cumhuriyet meydanının yanı sıra okullar bölgesi ve içenin diğer bazı noktalarında da farkındalık etkinliği düzenlerken, broşür dağıtarak hem sürücüleri hem de yayaları bilgilendirdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10