Sigarayı bırakanlara başarı belgesi

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından sigarayı bırakan kamu personellerine başarı belgesi takdim edildi. Sigarayı bırakanları tebrik eden ÇerkezkÃ

Çerkezköy 8.02.2019 17:39:00 0
Sigarayı bırakanlara başarı belgesi

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın katılımıyla düzenlenen etkinlik bugün saat 15.00’de İlçe Kaymakamlığında gerçekleştirildi.

 

TÜRKİYE’DE 100 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

 

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ 9 Şubat 1987 yılında bu yana Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kabul edilmektedir. Yeni Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre sigara dünya üzerinde her yıl yaklaşık 6 milyon kişinin ölümüne sebep olmaktadır. Türkiye’de ise bu oran 100 bin kişi seviyesindedir. Sigara başta akciğer kanseri olmak üzere, bir çok kanser türüne, ölü doğum, kısırlık, kalp krizi, felç , KOAH, kalp damar hastalıkları gibi bir çok hastalığa sebep olarak bireyin sağlığını kaybetmesine, buna bağlı olarak sağlık harcamalarının artmasına ve sosyo-ekonomik kayıplara sebep olmaktadır. Yani sigara yalnızca bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir sorundur” dedi.

 

“ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

 

Sigara bağımlılığının tedavisinin bulunun bir hastalık olduğunu kaydeden Abban “ Hükümetimiz de sigara kullanımını bıraktırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı nezdinde birçok girişimde bulunmaktadır. İlimizde 3 farklı noktada bulunan sigara bıraktırma merkezleri 7/24 hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra ALO 171 hattı ile sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olunuyor. Bu bağlamda burada bulunan kamu personeli arkadaşlarımı sigarayı bıraktıkları için tebrik ediyor, örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

SİGARAYI BIRAKMAYA DAVET ETTİ

 

Tüm vatandaşları sigarayı bırakmaya davet eden Çerkezköy İlçe Sağlık müdürü Olcay Palak, " En az 6 aydır sigara içmeyen kamu personeli arkadaşlarımızı tebrik etmek amacıyla burada bulunuyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından okullara gönderilen yazı ile sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlarımızı tespit ettik. Kişi itimadına dayanarak herhangi bir kan testi yada başka bir tetkik yapmadan sigara kullanmadıklarına inandığımız kamu personeli arkadaşlarımızı böylelikle tebrik etmiş oluyoruz. Tekirdağ’da üç merkezde sigarayı bırakma ile ilgili mücadele sürüyor. İnsanlarımız yeter ki kafalarında bitirsinler. Sigarayı bırakma çok zor değil. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında hepinizi sigaradan kurtulmaya davet ediyor, sağlıklı günler diliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

 

 “SİGARAYI BIRAKMAK ZOR DEĞİL”

 

Düzenlenen etkinlikte proje hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak,”En az 6 aydır sigara içmeyen kamu personeli arkadaşlarımızı tebrik etmek amacıyla burada bulunuyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından okullara gönderilen yazı ile sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlarımızı tespit ettik. Kişi itimadına dayanarak herhangi bir kan testi yada başka bir tetkik yapmadan sigara kullanmadıklarına inandığımız kamu personeli arkadaşlarımızı böylelikle tebrik etmiş oluyoruz. Çorlu’da iki adet ve bir de Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Fakültesinde olmak üzere ilimizde bulunan üç adet sigara bıraktırma merkezlerimizde mücadelemiz sürüyor. Sigarayı bırakmak zor değil, yeter ki kafalarında bitirsinler” ifadelerini kullandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün de katıldığı programda sigarayı bırakan toplam 17 kamu personeline Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından başarı belgesi takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10