Esnafın umudu sevgililer günü 

Çerkezköy esnafı günümüzde ticari yönü daha da fazla önem kazanan 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılacak satışlarla biraz olsun nefes almayı umut ediyor. Şubat ayında esnafın umudu haline ge

Çerkezköy 8.02.2019 18:00:00 0
Esnafın umudu sevgililer günü 

Çerkezköylü kuyumcular, çiçekçiler ve hediyelik eşya satan esnaflar bir süredir durgun giden işlerinin  14 Şubat Sevgililer Günü  canlanması düşüncesi ile  umutlarını 14 Şubat Sevgililer Günü'ne bağladıklarını belirttiler. 

 

“14 ŞUBAT BEKLENTİLERİMİZE MERHEM OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan, “Son aylarda inişli çıkışlı olarak seyreden altın fiyatları şu anda herkesin alabileceği fiyatlarda seyrettiğini düşünüyoruz. Altında yaşanan fiyat dengesizliği nedeniyle ancak ihtiyacı olanlar dışında alan olmuyor. Kış mevsiminde düğün dernek gibi cemiyetlerin duraklama dönemi olması nedeniyle de işlerimiz durdu. Altın fiyatlarındaki dalgalanma dünya altın ons fiyatındaki artıştan kaynaklanıyor ve bu da bizleri ticari anlamda ciddi daralmalar yaşamamıza neden oluyor. Hediye sektörü olmamız ve olmasa da olur bir ürün satmamız, sıkıntımızı daha da artırıyor. Şimdi umudumuz 14 Şubat Sevgililer Günü’nde. İnşallah 14 Şubat beklentilerimize  merhem olur diye düşünüyoruz” dedi.

 

“14 ŞUBAT’I BEKLİYORUZ”

 

14 Şubat Sevgililer Günü’nün kuyumcu esnafı için önemli bir gün olduğunu belirten Murat Kuyumculuk-1 Mağaza Müşteri Temsilcisi İbrahim Durmaz, “ Kuyumcu esnafı olarak 14 Şubat'tan beklentimiz büyük. Son yıllardaTürkiye'de Sevgililer Günü, hediye sektöründe yer alan bütün esnafın heyecanla beklediği bir gün ve o gün piyasalarda bir canlanma yaşanıyor. İnsanlar bütçelerine göre sevdiklerini hatırlamak ya da sevindirmek için bir şeyler almaya gayret ediyor. Dolayısıyla ticarette de bir canlılık yaşanıyor. Geçen yıl 14 Şubat sektörümüz için çok iyi geçmedi. Bu yıl inşallah14 Şubat'ın beklentilerimiz doğrultusunda geçer diye umut ediyoruz” dedi.

 

ÖZEL GÜNLER İŞLERİMİZE HAREKET GETİRİYOR

 

İkinci Bahar Çiçekçilik İşletme Sahibi Mustafa Kenar da insanların özellikle özel günlerde sevdiklerini mutlu etmek için birbirine hediyeler aldığını belirterek, “ Özellikle ülke insanımız diğer dünya ülke insanlarına göre birbirine çok daha bağlı ve birbirini de oldukça seven bir millet olmamız nedeniyle özel günlerde evliler, nişanlılar, sözlü olanlar kısaca her kesim insanımız özel günlerde birbirine olan sevgilerini pekiştirmek için birbirlerine çeşitli hediyeler almakta ve birbirlerini mutlu etmektedir. Bu artık günümüzde bir gelenek haline geldi ve hediyenin değeri az da olsa önemli olan maddiyatı değil insanların bir birini hatırlaması bakımından önemli bir durum. Her hediyelik eşya satan esnaflarımız gibi bizler de çiçekçiler olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nü bekliyoruz. Özellikle bizim sektörde Sevgililer Günü’nde en çok tercih edilen canlı kırmızı gül oluyor. Şu an durgun giden işlerimiz 14 Şubat Sevgililer Günü açılış miladı olur da inşallah beklentilerimiz doğrultusunda iş yaparız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“ÖZEL GÜNLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

 

Aşkın Avşar Saat-Gözlük ve Takı Mağazası Sahibi Aşkın Avşar ise artan maliyetler ve girdiler nedeniyle fiyatların önceki yıllara göre arttığını ve bu nedenle hediyelik eşya sektöründe işlerin durgun gittiğini ve özel günlerde hareket kazandığını ileri sürdü. Aşkın Avşar, “Hediyelik eşya sektörü bir  nevi insanların birbirini mutlu etmeleri için hediye aldıkları yerler.Bu da bizlerin en hareketli iş yaptığımız günler  ise özel günler bu da 14 Şubat Sevgililer Günü. Yılbaşı ve dini bayramlar, yaş günleri ve doğum günleri gibi bunların dışında pek iş yapamıyoruz. Dolayısıyla özel günler bizim için önemli. Her hediyelik sektörü gibi bizlerde umudumuzu 14 Şubat Sevgililer Günü’ne bağladık. Temennim her sektördeki esnafımız beklentilerini karşılasın” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10