Tarihi çeşmeler restore ediiliyor

Çorlu Belediyesi tarafından, Çorlu'nun tarihi çeşmelerinden eskiden olduğu gibi yeniden su akması ve halkın kullanımına açılması için çalışmalara devam ediliyor.

Çorlu 10.02.2019 13:17:00 0
Tarihi çeşmeler restore ediiliyor

Çorlu’ya ait Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü envanterinde tescilli 7 çeşme bulunduğu, bu çeşmelerden Koruma Bölge Kurulunca; Mustafa Ağa (Sinandede) Çeşmesi, Hastane Çeşmesi, Çoban Çeşmesi, Tavanlı Çeşme’nin projelerinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünce onay süreçleri tamamlanmış olup Çorlu Belediyesi tarafından bu dört tarihi çeşme restore edilip hizmete sunulmaya başlandığı ifade edildi.

 

ARAŞTIRMA KAZILARI YAPILACAK

 

Paşa (Yeni) Çeşmesi için izni beklenilmekte olduğu belirtilirken onay süreci tamamlanmayan  bir diğer çeşme olan Çukur Çeşme’nin ise kurul kararı doğrultusunda Tekirdağ Müze Müdürlüğü gözetiminde Mart 2018 tarihi içerisinde çeşme yalağı için araştırma kazıları yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

 

“ÇEŞMELERİN YENİDEN HAYATA KAZANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Onay beklenen çeşmeler hakkında açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, ”Kültür Varlıklarının restorasyonu için işlemlerin uzun ve zahmetli olduğu herkes tarafından biliniyor. Çukur Çeşme ve Paşa (Yeni) Çeşmesi’nin onaylarının ardından diğer iki çeşmemizin de kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın su ve temizlik ihtiyacını karşılaması amacıyla yeniden hayata kazandırılması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10