"Hep birlikte kentimizin 5 yıllık planını yapacağız"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları Başkanları ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Sanayi gelişmişliğinde Türkiye'de Tekird

Tekirdağ 13.02.2019 14:22:00 0

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Atabey Baytöre, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Başkanları ve temsilcileri katıldı.

 

“BÜYÜK ÇABA VERDİK”

 

30 Mart 2014 tarihinin Tekirdağ için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 91 yıllık Tekirdağ’ın ismi büyükşehir ile birlikte Süleymanpaşa oldu. Tekirdağ, büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte 257 köy mahalle oldu, 23 belde belediyesi kalktı ve beldelerimiz de mahalle oldu. Çorlu ilçemiz 2’ye bölündü, Ergene ilçe statüsüne geçti. Çerkezköy 2’ye bölündü, Kapaklı da ilçe oldu. Böyle bir değişim yaşandı Tekirdağ’ımızda. Tekirdağ 1 milyonu aşan nüfusuyla bir bütün şehir oldu. Tüm ilçelerimizin ortak ismi oldu. Ama maalesef vatandaşlarımıza büyükşehir kavramını tam manasıyla anlatamadık, onları büyükşehir için hazırlayamadık. Bunda hepimizin sorumlulukları var. Resmi kurumların da, siyasi parti temsilcilerimizin de, sivil toplum örgütlerinin de bunda sorumlulukları var. Yani vatandaşlarımız büyükşehir olunduğunda ne ile karşılaşacaklarını bilmiyorlardı. Büyükşehri vatandaşlara benimsetebilmek için çok çaba verdik” dedi.

 

“TARIMDA TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİYİZ”

 

Tekirdağ’ın 5 temel vizyonuyla birlikte çok önemli bir potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin daha da yukarı çıkarılması için çalışılması gerektiğini ifade eden Başkan Albayrak “ Güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımlarıyla, turizmi ve üniversitesi ile çevreye duyarlı, kentleşmesini tamamlamış, yaşanılabilir, güvenli ve mutlu bir Tekirdağ vizyonuyla yola çıktık. Sanayi vizyonu önemli vizyonlarımızın başında geliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizin gelişimi açısından sanayicimize destek olmak durumundayız. Tekirdağ, sanayi denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerden bir tanesidir. Bin 542 tane sanayi kuruluşumuz var. 13 tane Organize Sanayi Bölgemiz var. Avrupa Serbest Bölgesi de kentimizde bulunuyor. Sanayi gelişmişliğinde Türkiye’de 10’uncu sıradayız. Çok büyük bir üretim potansiyelimiz var. Ülkemizde üretilen beyaz eşyanın yüzde 25’ini, margarin yağının yüzde 25’ini, sıvı yağın yüzde 27’sini, deri sanayinin yüzde 37’sini, kâğıt sanayinin yüzde 40’ını tek başına karşılıyor.Bu potansiyelin daha da yukarı çekilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli sanayicilerimizle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmamız gerekiyor. Halkımız önümüzdeki dönemde de bizleri bu göreve layık görürse yapacağımız ilk işimiz Ticaret Sanayi Odalarımızla, Ticaret Borsalarımızla, sanayicilerimizle bir araya gelmek olacak. Hep birlikte kentimizin 5 yıllık planını yapacağız. Tekirdağ hem tarım hem hayvancılık hem de sanayide çok büyük öneme sahiptir. Tarım da ise Türkiye’nin başkenti durumundayız. İlimizde çok çeşit tarım ürünleri yer almaktadır. Çiftçimize ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için de çok güzel hizmet ve projelerimizi hayata geçirdik. Sanayi ve tarım potansiyelimizin yanında turizm vizyonumuzda kentimizin gelişimi açısından çok önemlidir. Tekirdağ’da üniversite vizyonumuz da çok önemli. Bunun yanında lojistik açıdan çok önemli bir konumda yer alıyoruz. 10 tane limanımız var. Asyaport Limanı, bunların en önemlisi. Tekirdağ’ımız hızla büyüyor. O yüzden de büyükşehrin 2’nci döneminde hepimize büyük görevler düşüyor. Öncelikle şehrimizin milletvekilleri bir araya gelmek zorundalar” açıklamasında bulundu.

 

“TEKİRDAĞ’IN NÜFUSU ARTIYOR”

 

Tekirdağ’ın nüfusunun hızla büyüdüğünü kaydeden Albayrak “ Görev süremizin başından bu yana Tekirdağ’ın nüfusu 155 bin artmış. Dolayısıyla çalışmalarımızı yaparken artan nüfus artışını da göz önünde bulundurmalıyız. Vatandaşlarımızın her yıl derslik ihtiyacı artıyor. Biz, 11 ilçemize 11 okulu da bu yüzden yaptık. Çocuklarımız için, geleceğimiz için eğitime önem vermek durumundayız. Aynı şekilde yaklaşık 110 tane caminin de ihtiyaçlarını karşıladık. Görevimiz olmadığı halde bunları yapıyoruz. Karşılığında da bir şey beklemiyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, herkese el uzatacağız” dedi. Programın devamında ise TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, Tekirdağ İli Sanayi Envanteri Tanıtımı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda görsel sunu eşliğinde bilgiler veren Daire Başkanı Sema Kurt, sunumun ardından katılımcılar tarafından sorulan soruları da cevaplandırdı.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10