Desteklerde öncelik yerli ve milli üretim olacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) KOSGEB Temsilcisi Hüseyin Gürenç, değişen KOSGEB destek içerikleri ve ilk defa KOBİ olacaklar için geçerli destek oranları hakkında açıklama gerçe

Çerkezköy 13.02.2019 14:29:00 0
Desteklerde öncelik yerli ve milli üretim olacak

Türkiye genelinde faaliyet gösteren KOSGEB Temsilcilik Ofisi personellerine yönelik düzenlenen eğitim programı kapsamında, KOSGEB Temsilcilik Ofisi personellerine KOSGEB’in yapısı, destek programları, başvuru süreçleri ve bu desteklerden nasıl faydalanabilecekleri konularında bilgilendirme yapıldı. Toplantıya ÇTSO’ye temsilen katılan KOSGEB temsilcisi Hüseyin Gürenç, yenilenen KOSGEB destekleri hakkında bir açıklama gerçekleştirdi. Gürenç “ Gerçekleşen toplantıda KOSGEB tarafından yerli ve milli üretim hakkında, özellikle ülkemizin teknoloji düzeyini yükseltmek, ekonomimizde yer alan orta ve orta düşük teknolojili alanlardan çok, orta yüksek ve yüksek teknolojili alanların ekonomimizdeki payını artırmak üzere bir öncelik belirlendi. Verilen desteklerin yanında, milli ve yerli teknoloji alanında ürün geliştirmek, yatırım yapmak, üretim yapmak isteyen KOBİ’ler öncelikli olarak desteklenecek” diye konuştu.

 

“HİBE DESTEKLERİNDEN YARARLANABİLECEK”

 

İlk defa KOBİ kavramında olacaklar için geçerli olan girişimciliği geliştirme destek programının 2019 yılı itibariyle yeni bir vizyon kazandığını kaydeden Gürenç” Geçmiş yıllarda başvuru şartlarını taşıyan firmalara verilen hibe destekleri 2019’da ‘Geleneksel Girişimci’ ve ‘İleri Girişimci’  destekleri olarak iki bölüme ayrılıyor. Buna göre geleneksel girişimci statüsünde yer alan KOBİ’ler 60.000 TL’ye kadar; ileri girişimci statüsünde yer alan KOBİ’ler ise 360.000 TL’ye kadar hibe desteklerinden yararlanabilecek. KOSGEB desteklerinden yararlanmak veya destekler hakkında bilgi almak isteyen KOBİ’lerimizi ve girişimci adaylarımızı Odamıza bekliyoruz ” sözlerini kaydetti.
 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10