Ulaşımda yeni dönem

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın Çerkezköy, Kızılpınar, Kapaklı'da ki yolcu taşımacılığı yapan minibüs kooperatiflerine 'birleşin' çağr?

Çerkezköy 15.02.2019 17:46:00 0
Ulaşımda yeni dönem

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal Başkanlığında gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin Şubat Ayı Olağan Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Kapaklı-Çerkezköy-Kızılpınar hattında Tek-Park araçları ile vatandaşlara toplu taşıma hizmeti verecek.

 

İŞTE YENİ GÜZERGAHLAR

 

Tek-Park araçları 18 Şubat tarihinden itibaren yeni güzergahta toplu taşıma hizmeti vermeye başlayacağını kaydeden yetkililer Kapaklı-Çerkezköy-Kızılpınar hattında güzergâhların “Kapaklı İlçe otogarından kalkış ile Pınar Bulvarı, Atatürk Caddesi (D567), Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Eray Sokak, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Hükümet Caddesi, Atatürk Viyadiğü, Cengiz Topel Caddesi, Güçlü Sokak, İnönü Caddesi, Kızılpınar Mahallesi Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi, Saygın Sokak, İstiklal Caddesi, İnönü Caddesi, M. Hikmet Uğraş Caddesi, Üründül Sokak, Cengi Topel Caddesi, Atatürk Viyadiğü, Hükümet Caddesi, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Eray Sokak, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Hükümet Caddesi, Öztrak Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Caddesi, (D567), Pınar Bulvarı, Kapaklı İlçe otogarı varış” şeklinde olacağını kaydetti.

 

“BİRLEŞMELERİNDEN YANA OLDUK”

 

Büyükşehir Belediyesinin aldığı kararı olumlu bulduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Biz her zaman kooperatiflerin birleşmesinden yana olduk. Çünkü vatandaşlarımız daha rahat, çabuk gidebilsin diye UKOME’den karar çıkarttık. O karar sonrası birleşerek bu sorun çözülsün şartı konuldu. Çözülmezse de Tek-Park bu hatlara araç koysun dedik. Biz bu kararı aldıktan sonra kooperatifler arasında üç toplantı yapıldı. Çerkezköy kooperatifi birleşmeden yana olduğunu, Kapaklı ise diretti. Kızılpınar kooperatifi ise arabalarını büyüterek ön şartla birleşme talebinde bulundu. Fakat yine de anlaşamadılar. Geçen ay alınan karar sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ‘ Birleşmezseniz, ben bu hatlara araba koyarım’ demişti. Şimdi alınan karar sonrası Kapaklı’dan kalkan araç Çerkezköy merkezden geçip Çerkezköy Devlet Hastanesine, oradan da kalkıp Kızılpınar mahallesine gidecek” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10