Romanlardan Akay'a coşkulu karşılama

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Çerkezköy Batı Trakya Romanlar Derneği'ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Dernek Başkanı Mustafa Kömür ve dernek üyeleri tarafÄ?

Çerkezköy 18.02.2019 15:36:00 0
Romanlardan Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay seçim çalışmaları çerçevesinde önceki akşam Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan Çerkezköy Batı Trakya Romanlar Derneğini ziyaret etti.

 

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DİYEREK HİZMET ETTİK”

 

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Batı Trakya Romanlar Derneği Başkanı Mustafa Kömür hizmetleri için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti. Kömür’ün ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Görev süremiz içinde Çerkezköy’ün 10 mahallesinde sen  - ben demeden, senden - benden demeden hizmet etmeye gayret ettik. 5 yıl evvel bu sokaklarda gezerken verdiğimiz sözlerin büyük bir bölümünü gerçekleştirerek, şimdi sizlerin huzuruna çıkıyoruz. Mazbatayı alıp, Belediye’nin kapasından içeri ‘Bismillah’ deyip girerken, parti rozetimi çıkardım ve ‘Herkesin Belediye Başkanı olacağım’ dedim. 5 yıl boyunca bu anlayışla kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek hizmet ettik. Bu hizmet yarışında eksik olduğumuz, ulaşamadığımız, hata yaptığımız noktalar elbette olmuştur. Ama 5 yıl boyunca Çerkezköy’ün tüm mahallelerine, 7 bölge, 81 ilden vatandaşlarımıza ayrım yapmadan hizmet etmeye, verdiğimiz sözleri yerine getirmeye gayret ettik. Şimdi birileri çıkıp bu emekleri yok sayarsa, kusura bakmasınlar karşılarına dikiliriz” diye konuştu.

 

“ARTIK TEMİZ AKIYOR”

 

Kavakdere’yi 12 milyon TL’lik yatırım ile ıslah ettiklerini ve dereden pis koku, kanalizasyon ve kimyasal atıkların akmadığını kaydeden Akay “ Dere ıslahı yapılırken 39 gecekondumuz kaldırıldı ve bu vatandaşlara iki yıllık kira yardımında bulunuldu. Yıldırım Beyazıt Mahallemize 14 bin metrekare alan üzerine Naim Süleymanoğlu Parkı’nı kazandırdık. Önümüzdeki dönem Kava Dere’nin etrafını park ve yaşam alanı haline getireceğiz” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ VE KENT PARK AÇILIYOR

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını ve çok kısa bir zaman dilimi içerisinde hizmete açılacağını ifade eden Akay “ Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etap da bitme aşamasına geldi ve açılışını gerçekleştireceğiz. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafını yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık.

 

118 NOKTADA PARK VE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI YAPTIK

 

Akay “ Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettik. Vatandaşlarımızın girmekten imtina ettiği, karanlık alanları düzenleyip, modern hale getirerek, onların kullanımına sunduk. Kartaltepe Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının kullanımına modern bir şekilde açtık. Yetmedi bir de içerisine Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını da 23 Nisan Parkı koyduk. Binlerce çocuğumuz aileleri ile birlikte burada güzel vakit geçiriyor” dedi.

 

OKULLAR KAZANDIRDIK

 

Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu kaydedne Akay “ Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar’da geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu sorunların çözümü için çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar’da yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” dedi.

 

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK

 

Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza 11 ay evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10